Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

7 представників Львівщини потрапили в перелік 100 кращих товарів, робіт, послуг

Учора, 20 листопада, у приміщенні Клубу Кабінету Міністрів України (м.Київ) відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів та переможців Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) – «100 кращих товарів України» 2014 року (далі - Конкурс), повідомила прес-служба-служба ДП "Львівстандартметрологія".

В урочистій обстановці переможцям та лауреатам Конкурсу були вручені призи та дипломи.

Під час святкового заходу з вітальним словом виступили, а також вручили нагороди переможцям та лауреатам Конкурсу - заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України - керівник апарату Роман Качур, директор департаменту технічного регулювання та метрології Міністерства економічного розвитку України Леонід Віткін.

  ДП «Львівстандартметрологія» представляло керівництво підприємства - генеральний директор Олег Косінський та Леся Федак секретар регіональної конкурсної комісії Конкурсу.

На виставці були представлені кращі зразки продукції українських виробників, цьогорічних фіналістів, лауреатів і переможців конкурсу.

Загалом у загальнодержавному етапі Конкурсу взяло участь 134 підприємств різних галузей економіки.

У номінаціях: «Продовольчі товари» – 62 підприємств, «Промислові товари для населення» – 20, «Продукція  виробничо-технічного призначення» –30, «Роботи та послуги» – 20 і у номінації «Вироби народних художніх промислів» на загальнодержавний етап вийшло лише два підприємства.

Продукція (товари, роботи, послуги), які подавалися на Конкурс його учасниками, оцінювалися за такими критеріями як:

- якість продукції або наданої послуги (виконаної роботи);

- рівень споживчих властивостей продукції (товарів, робіт, послуг) у порівнянні з вітчизняними та закордонними аналогами, які представлені на споживчому ринку України; наявність позитивних відгуків з боку споживачів та закупівельних організацій, нагород в інших конкурсах та виставках;

- рівень впровадження сучасних систем управління підприємством - виробником або організацією, що надає послуги;

- використання регіональної та української сировинної бази, комплектувальних виробів та матеріалів тощо.

Основними завданнями Конкурсу було:

- визначення на конкурсній основі кращих зразків української продукції (товарів, робіт, послуг);

- сприяння виробництву високоякісної й конкурентоспроможної вітчизняної продукції, насичення якісною продукцією ринків України;

- підтримка ініціатив і зусиль товаровиробників щодо поліпшення якості продукції; поширення та пропагування досвіду підприємств та організацій, які виробляють якісну продукцію;

- підвищення інформованості органів влади, підприємств, громадських організацій, засобів масової інформації та населення щодо якісної вітчизняної продукції (товарів, робіт, послуг) та її виробників.

  Гордістю Львівщини стали переможці Конкурсу, а саме у номінаціях:

- продовольчі товари - кекс мафін з начинкою (ТзОВ «Галицька здоба»);

- продукція виробничо-технічного призначення :

– трамвайний вагон Т5 L64 «Електрон» (Товариство з обмеженою відповідальністю «Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс»);

– багатофункціональний автомобіль для комунальних служб моделі ЕМ-С320 «Електрон» (Завод «ЕлектронМаш» Дочірнє підприємство ПАТ «Концерн-Електрон»);

- роботи або послуги, які виконуються або надаються у побутовій та виробничій сферах:

– послуги з охорони навколишнього середовища (Товариство з обмеженою відповідальністю «Науково-дослідне виробниче підприємство «Екологія»);

– медичні послуги (Товариство з обмеженою відповідальністю «Медичний центр Св. Параскеви»).

Лауреатами у номінації роботи або послуги, які виконуються або надаються

у побутовій та виробничій сферах стали:

–  випробування речовин та матеріалів на пожежну небезпеку виробів та конструкцій на вогнестійкість - (Товариство з обмеженою відповідальністю  «Науково-випробувальний центр «Євростандарт»);

–  технічна інвентаризація об’єктів нерухомого майна  (Приватне підприємство «БТІ Експрес-Сервіс»).

За результатами проведення Конкурсу на загальнодержавному етапі видано каталог «100 кращих товарів (робіт, послуг) України у 2014 році».

 У каталозі розміщується інформація щодо кращої продукції (товарів, робіт, послуг) та її виробників.

Довідка.

Всеукраїнський конкурс якості продукції (товарів, робіт, послуг) - «100 кращих товарів України» проводиться з метою об'єднання зусиль, спрямованих на поліпшення якості та конкурентоспроможності вітчизняної продукції, сприяння впровадженню на підприємствах України сучасних методів управління якістю та задоволенню потреб й очікувань споживачів.

Всеукраїнський конкурс якості продукції (товарів, робіт, послуг) – «100 кращих товарів України» проводиться щорічно згідно з Указом Президента України від 23.02.2001 №113 «Про заходи щодо підвищення якості вітчизняної продукції» та постановою Кабінету Міністрів України від 16.11.2001 №1502 «Про щорічний Всеукраїнський конкурс якості».

Відповідно до розпорядження Президента України від 14 жовтня 2004 року №251 «Про підтримку проведення Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) – «100 кращих товарів України» конкурс проводиться під патронатом Президента України.

Кабінет Міністрів України розпорядженням від 11 лютого 2013  року №89-р  присвоєно виставці-конкурсу статус Національної.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ