Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українці Франції поминатимуть Небесну сотню і жертв Голодомору

21-23 листопада Паризька єпархія Української Греко-Католицької Церкви святого Володимира Великого та українці у Франції проведуть низку заходів, що присвячені річниці початку Революції Гідності, поминанню жертв Голодоморів, Небесної Сотні і загиблих в Криму та на війні на сході України, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Заходи відбуватимуться в Парижі та в містечку Санліс, яке славне тим, що там в ХІ столітті мешкала донька Ярослава Мудрого Анна, королева Франції. Саме в цьому містечку минулого року українці придбали церкву, при якій відкрився Культурний центр Анни Ярославни.

«Відзначення річниці Майдану і Революції Гідності, поминання жертв Голодомору та війни на сході України, героїв Небесної Сотні, в Парижі, культурній столиці Європи, який переживає власну кризу і повільно приходить до розуміння небезпек, що стоять перед Україною і всім континентом, має велике значення та потужно комунікує драму і дух сучасної України», - зазначає владика Борис Ґудзяк, єпископ Паризької єпархії УГКЦ.

Під час урочистостей відбудеться похід центром Парижу, поминальна Літургія в Соборі Паризької Богоматері, покладення квітів до Тріумфальної Арки, урочиста Літургія в церкві в Санлісі, круглий стіл «Війна в Україні та миротворчі ініціативи у світлі тисячолітньої спадщини князів і мучеників Бориса і Гліба», виставка-продаж фотографій Юрія Білaка «Майдан».

Крім того, з нагоди тисячоліття мучеництва князів Бориса і Гліба, що відзначатиметься у 2015 році, 22 листопада в Санлісі буде оголошено про створення Братства Бориса і Гліба. Мета цього братства – підтримати чоловіків: тих, що зараз перебувають на війні в Україні і загалом чоловіків у всьому світі, що переживають кризу чоловічої тотожності.

В урочистих і молитовних подіях візьмуть участь Олег Шамшур, Надзвичайний та Повноважний посол України у Франції; Тетяна Іжевська, Посол України при Святому Престолі; владики Української Греко-Католицької Церкви Борис Ґудзяк, єпарх у Франції, Бенелюксі та Швейцарії; Гліб Лончина, єпарх Лондона; Венедикт Алексійчук, єпископ-помічник Львова; Кен Новаковський, єпарх Нью-Вестмінстеру, Канада та римо-католицький єпископ Бове, Нуайону та Санлісу Жак Бенуа-Гоннен; віце-ректор Українського католицького університету, колишній політв’язень, Мирослав Маринович; французький історик і богослов Антуан Аржаковський; представники українських організацій та мер Санлісу.

Паризька єпархія УГКЦ запрошує усіх небайдужих до участі і всіх друзів-журналістів до активного висвітлення сили українського духу в Західній Європі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ