Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

СБУ запропонує кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору

СБУ пропонуватиме ВР встановити кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору та заборонити компартію, - прес-центр СБ України.

СБУ пропонуватиме новому парламенту встановити кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору та заборонити комуністичну партію, яка його організувала.

Про це сказав голова СБУ Валентин Наливайченко, виступаючи з лекцією перед курсантами Національної академії СБУ.

"Ми будемо це пропонувати, я переконаний, що кримінальна відповідальність необхідна", - підкреслив голова СБУ.

На переконання Наливайченко, сьогодні потрібно встановити відповідальність за заперечення Голодомору 1932-1933 р.р. як геноциду, як наприклад, в Ізраїлі існує відповідальність за заперечення Холокосту. За його словами, не менш важливим є питання заборони на законодавчому рівні політичної сили, яка організовувала злочини проти українців, в тому числі й Голодомор 32-33 років.

"В парламент прийшли молоді люди, впевнений, що вони будуть більш згуртовані та здатні внести потрібні країні зміни", - наголосив він.

 На його переконання, це важливо задля неповторення таких злочинів у майбутньому. Він зауважив, що безкарність організаторів злочинів проти українців призвела до того, що сьогодні ці злочини повторюються - на Донбасі з'являються нові концтабори, люди в цьому регіоні, як й у тридцятих роках, потерпають від голоду.

"Відповідь на питання, хто нас знищував, важлива сьогодні для всієї України та світового співтовариства. Це питання національної безпеки країни", - наголосив Наливайченко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ