Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Перевізники жидачівського напрямку звинувачують чиновника ЛОДА в лобіюванні інтересів Стрийського АТП

Стрийське АТП знову перейшло дорогу перевізникам. Цього разу йдеться про підприємство, яке працює на жидачівському напрямку. Сьогодні, 24 листопада, працівники ТзОВ «ВТП Жидачівавтотранс» вишли з пікетом під Львівську ОДА, протестуючи проти рішення директора департаменту інфраструктури Олега Лазара, який дозволив згаданому вище АТП відкрити новий маршрут за напрямком Стрий - Жидачів.

Працівники підприємства розповіли, що надають послуги з перевезення за маршрутом Львів - Жидачів - Стрий і Новий Розділ 15 років. На їх переконання, потреби в додатковому маршруті Стрий - Жидачів не було, маршрутки зі Львова за згаданим напрямком їздять кожні 20 хвилин. Також, кажуть водії, не було звернення від Жидачівської РДА з проханням відкрити новий маршрут.

«Олег Лазар видав дозвіл на маршрут з порушенням всіх вимог законодавства. Перевірка прокуратури це довела, і він сам визнав, що вчинив порушення, але дозволу на маршрут не скасував. Тепер і наші, і їхні маршрутки їздять напівпорожні. Вони ще й хочуть відкрити маршрут на Жидачів зі Львова», - розповіла Гал-інфо головний бухгалтер ТзОВ «ВТП Жидачівавтотранс» Мирослава Гривняк.

Вона також додала, що підприємство оскаржує дії директора департаменту у суді.

Як розповідають водії, Стрийське АТП має намір відкрити й інші маршрути, зокрема, Стрий - Жидачів - Гніздичів. Водночас на Новий Розділ вони їздити не хочуть, бо там погана дорога.

Нагадаємо, на минулому тижні Львівську ОДА пікетували працівники ПП «Транс-Спорт», яке надає послуги з перевезення на маршруті Львів - Стрий - Сколе. Вони протестували проти дозволу на перевезення на маршрутах зі Стрия до сіл, який Олег Лазар надав тому ж таки Стрийському АТП.

Працівники обох підприємств сьогодні під ОДА вимагали відставки директора департаменту розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу Олега Лазара, якого вони підозрюють в хабарництві та лобіюванні інтересів Стрийського АТП.

Додамо також, що після першої акції протесту, яка відбулася 20 листопада, Львівська ОДА повідомила, що проведення конкурсу на маршруті Стрий -Сколівський район буде призупинено, оскільки справа перебуває у Львівському окружному адміністративному суді за позовом перевізника ПП “Транс-Спорт”. 

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ