Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна і Литва підписали Дорожню карту

24 листопада під час робочого візиту в Україну Президента Литовської Республіки Далі Грибаускайтє відбулося Сьоме засідання Ради президентів України та Литовської Республіки. Про це повідомила прес-служба Президента України.

Петро Порошенко назвав візит Далі Грибаускайтє символічним, оскільки декілька днів тому Україна відзначила річницю Революції гідності.

Президент нагадав, що українці вийшли на акції протесту в листопаді 2013 року після того, як тодішня влада відмовилася підписувати Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

«Ви допомагали нам на європейському шляху і сприяли підписанню Угоди про асоціацію», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави наголосив на важливості для України на європейському шляху боротьби з корупцією і швидкого реформування країни.

Він повідомив, що декілька днів тому була парафована коаліційна угода, яка, зокрема, містить антикорупційну програму. «Програма реформ Уряду має спиратися на Угоду про асоціацію між Україною і Європейським Союзом», – зазначив Петро Порошенко.

Президент Порошенко подякував Литві за підтримку територіальної цілісності України.

У свою чергу Президент Литви зазначила, що Україна зараз переживає важливий період у своїй історії. «Я сподіваюсь, що український народ зможе побудувати демократичну країну з європейськими цінностями і незалежністю», – наголосила вона.

Даля Грибаускайтє заявила: «Ми завжди будемо підтримувати український народ і рішення, які він приймає».

Під час засідання сторони обговорили співпрацю між Україною та Литвою в процесі євроінтеграції України, двосторонню співпрацю в міжнародних організаціях, таких як ООН, ОБСЄ, Рада Європи та НАТО, взаємодію у сфері безпеки та захисту, кібернетичної та інформаційної безпеки та військово-технічне співробітництво.

Особливу увагу було приділено питанням енергетичної безпеки, співпраці в галузі енергопостачання та енергоефективності.

За результатами засідання було підписано Дорожню карту розвитку стратегічного партнерства двох держав на 2015–2016 роки, а також протокол Сьомого засідання Ради президентів України і Литви.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ