Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Російськомовні львів'яни дивуються з розповідей про страшну дискримінацію

В Інтернеті з’явилося провокативне інтерв’ю голови російської спільноти Львова Олександра Свистунова від Pravda.Ru. В своєму інтерв’ю він розповідає про складне становище російськомовного населення України, в тому числі про гноблення та дискримінацію російськомовної громади Львова.

Натомість представники російськомовної громади Львова, під час спілкування з Гал-інфо висловили обурення і здивування від таких заяв та кажуть про те, що ця людина давно не мешкає у Львові.

«Вы знаете, это напоминает мне старый анекдот — давайте дружить,а когда все отвернулись — бей его в морду, Вася. Вот приблизительно как у нас во Львове. У нас во Львове ситуация такая: всё по европейским методам, то есть не бьют сразу по лицу — а «извините, вам можно?», а потом уже — бах по морде. Там колоссальная дискриминация русского населения. Но дискриминация не в открытую. Потому что то, что можно было в открытую сделать, они уже сделали. Они город уже зачистили. По сути дела русское население, а там примерно было четверть русского населения, до 250 тыс., половина, если не больше в бегах. Просто уехали оттуда, эмигрировали. Потому жить там невозможно и работы там нет», - розповів у сюжеті Pravda.Ru Олександр Свистунов.

У спілкуванні з журналістом Гал-інфо російськомовні львів’яни висловили здивування такими заявами і повідомили, що Олександр Свистунов вже досить давно переїхав зі Львова та не приймає участі в житті громади.

Люди переконані, що висловлювати свої позиції, тим більше такі провокативні, Свистунов мав моральне право, якби мешкав у Львові, але тепер у місті він давно не з’являвся.

В коментарі Гал-інфо голова земляцтва ленінградців у Львові «Пітер-клуб» Ігор Корчевський сказав: «Складно коментувати те, що говорить пан Свистунов, адже він зараз у Криму і відійшов від проблем нашої громади. Він міг сказати так, бо від нього нічого не залежить, він виїхав і залишив спільноту».

За словами Ігоря Корчевського, російськомовна громада Львова не відділяється від інших і на рівні з іншими приймає участь в житті міста.

«Львів є багатонаціональним містом. Тут мешкає до 75% українців, мешкають росіяни, євреї, вірмени, поляки і навіть ассирійці. Ми нарахували загалом до 116 національностей, які представлені у Львові. За весь час ми завжди в дусі спільноти прагнули і вирішували не лише свої проблеми, але й ті, які стосувалися долі нашого міста. Кілька разів на рік ми збираємось і приймаємо участь у міських заходах, наша громада не відділена від інших», - розповів Ігор Корчевський.

Він також наголосив, що 14 грудня на малій сцені Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької у Львові земляцтва ленінградців «Пітер-клуб» святкуватиме 15-ту річницю від дня заснування.

Що стосується того, що російськомовній громаді у Львові живеться не просто він сказав: «Зараз такий час, що не лише нам не просто живеться, зараз усім жити складно. Хіба ми не хочемо, щоб все це припинилося? Хіба не хочемо, щоб все не виходило за рамки людяності? Ми на рівні з усіма робимо спільну справу для нашої держави. Я від своїх слів не відмовлюся і наголошую, що ми львів’яни, громадяни України і нам потрібно жити у злагоді та мирі».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ