Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Турянський провів зустріч з представниками технічної місії МВФ

Питання реформування міжбюджетних стосунків між рівнями влади, недоліки чинної бюджетної системи та пропозиції щодо внесення змін до окремих положень законопроекту про бюджетну децентралізацію були обговорені сьогодні, 24 листопада, під час зустрічі т.в.о. голови Львівської ОДА Юрія Турянського із представниками технічної місії Міжнародного Валютного Фонду на чолі з головою технічної місії МВФ, заступником директора підрозділу з питань видатків податково-бюджетного департаменту МВФ Річардом Х'юзом, повідомила прес-служба Львівської ОДА

Метою візиту членів делегації МВФ є ознайомлення із ситуацією в місцевих бюджетах Львівської області, в тому числі безпосередньо на рівні бюджетів місцевого самоврядування.

Під час зустрічі Юрій Турянський висловив вдячність експертам технічної місії МВФ за допомогу Україні у процесі бюджетної децентралізації місцевих бюджетів.

Керівник області зауважив, що для нашої області це вкрай важливий проект, який надасть можливість обговорити актуальні питання місцевих бюджетів для подальшого поліпшення їх фінансового стану: “Саме завдяки вашому проекту ми зможемо не лише обмінятися думками з цього питання, а й використати світовий досвід. Тому запевняю вас, що з боку керівництва області буде надаватися підтримка і сприяння даного проекту”, - сказав керівник області.

Представників МВФ цікавила низка питань, що стосуються фінансової стабільності місцевих бюджетів. Зокрема -- це здатність Львівського регіону управляти бюджетами усіх рівнів в разі реформування центральної влади, плани Уряду щодо об'єднання великих територіальних громад, чи створені мотивації для об'єднання територіальних громад щоб вони були дієздатними тощо.

“На даний час ми проводимо свого роду аудит, щоб зрозуміти вплив реформування на рівні місцевих органів влади. За результатами нашої роботи ми будемо надавати свої пропозиції в Міністерство фінансів України з метою корегування планів що стосуються бюджетної децентралізації, аби реформи в Україні пройшли з найменшим ризиком і з найбільшою користю для кожного рівня влади”, - зазначив голова технічної місії МВФ, заступник директора підрозділу з питань видатків податково-бюджетного департаменту МВФ Річард Х'юз.

Завершуючи зустріч, Юрій Турянський наголосив, що рекомендації експертів технічної місії МВФ для Львівщини є надзвичайно важливими у подальшій роботі з надання допомоги в питаннях реформування місцевих бюджетів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ