Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Незрозумілий пам’ятник «Небесній Сотні» на Сихові назвали пробним макетом

Голова Львівської обласної організації «Громадське патріотичне об’єднання «Український чин» Михайло Дураш сьогодні, 25 листопада, під час прес-конференції запевнив, що встановлений на Сихові пам’ятний знак «Небесній Сотні» був лише пробним макетом і не повинен був там стояти постійно.

«Наше середовище ініціювало встановлення такого знаку на Сихові. Був змонтований макет, але він не був із тих матеріалів, які були б стійкими до зовнішнього середовища. Ми представили своє бачення на обговорення», - сказав він.

Автор конструкції Ярослав Климовський обурений тим, що в мерії хочуть шукати ідеї для пам'ятного знаку «Небесній Сотні» у міжнародному середовищі.

«Ми чинемо ініціативу. Є багато сихівчан, які схвально ставлять до того, щоб там стояв такий знак. Такі знаки можна встановити і на Левандівці і в інших районах міста. Дуже багато говорили про потребу вшанування «Небесної Сотні», але ніхто нічого не робив», - обурився він.

Натомість депутат Львівської міської ради Ярослав Музичко розповів, що учора відбулося засідання комітету із вшанування пам'яті Героїв «Небесної Сотні», зокрема комітет відсторонився від запропонованого проекту на Сихові.

«Макет був встановлений на Сихові з порушенням усіх норм та без погоджень. Комітет нічого спільного із встановленому цього пам'ятника немає. Відбулося нав'язування думки громаді. Під час відбору ідей для концепції спорудження пам'ятного знаку ми будемо послуговуватися повною відкритістю і прозорістю, буде широка поінформованість громадськості. Це не має бути пам'ятки тільки для наших Героїв, ми не хочемо перетворювати це на містечковий пам'ятник», - сказав він.

За словами Музичка учасники комітету  досягнули спільної думки та вийшли на концепцію та філософію такого знаку.

«Я не вважаю, що ми маємо поспішати з цим пам'ятником, ми повинні відійти від цих комуністичних стереотипів», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ