Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кремль викрили як організатора політичних вбивств

Адміністрація президента Росії вже давно перетворилася на злочинне співтовариство. Про це розповіла на суді, який проходив 20 листопада в Москві, засуджена, що відбуває покарання в одному з російських виправних таборів, Євгенія Хасіс.

На засіданні Московського обласного суду 20 листопада розглядалася кримінальна справа банди вбивць, які називали себе БОРН (бойовий загін російських націоналістів). Хасіс викликали до суду як свідка, бо до засудження за вбивство вона була причетна до діяльності цього бандформування.

Виступаючи на суді, Хасіс заявила, що БОРН курирували безпосередньо в Адміністрації президента Росії, звідки загін отримував завдання на вбивства неугодних людей.

Зокрема, організацією вбивств займався москвич Леонід Сімунін. Раніше чоловік засвітився як організатор прокремлівського екстремістського громадського руху “Місцеві" в підмосковному місті Люберці. За успіхи на цього протиправному терені він був запрошений на службу в державні структури і став куратором банди вбивць.

Зокрема, як розповіла свідок, Сімунін замовив члену угруповання БОРН Горячеву вбивство неугодного співробітника ФСБ. За цю операцію було призначено винагороду у розмірі 5 тисяч євро.

Характерно, що влітку 2014 російський режим відрядив Сімусіна в так звану "Донецьку народну республіку". За версією російських ЗМІ, він повинен був надавати терористам допомогу в сфері енергетики, проте навряд чи його «навички» будуть застосовуватися аж так вузько.

Судячи з показань Хасіс, які вона дала на згаданому суді, не всім планам убивць з БОРНу судилось здійснитися. Зокрема, серед намічених жертв фігурував московський адвокат Вадим Клювгант, який свого часу захищав опального олігарха Михайла Ходорковського. Проте здійснити задумане вбивці та їх покровителі заякимось причинами не змогли.

Однак, підсудні Юрій Тихомиров, Максим Баклагін, Михайло Волков та В'ячеслав Ісаєв встигли убити чимало людей. Серед їхніх жертв - суддя Московського міського суду Едуард Чувашов, чемпіон світу з тайського боксу Муслім Абдулаєв, таксист Сосо Хачикян і ще кілька людей.

Нагадаємо, Хасіс разом зі своїм подільником Тихоновим була засуджена і відбуває покарання за вбивство в 2009 році адвоката Станіслава Маркелова та журналістки «Нової газети» Анастасії Бабурової.

Олександр Косвінцев.

Фото з nemiga.info

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ