Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові буде перший пластовий центр

Пластуни Львова презентували перші напрацювання в рамках створення Пластового центру, повідомила прес-служба Станиці Львів.

У четвер відбулась презентацію центру для партнерів, у п’ятницю - безпосередньо для пластунів. Дійство відбувалось в пластовій домівці Львівського осередку Пласту, що на вул. Шептицьких, 16. Впродовж заходів було проведено церемонію освячення приміщення, презентовано концепцію центру та обговорено стратегію розвитку.

Львівський осередок Пласту - найчисельніший у світі. Тут пластують понад 1500 дітей, молоді та дорослих. Саме тому відкриття Пластового центру стало визначною подією для львівських пластунів. Адже це, насамперед, можливість навчатись, втілювати свої ідеї, проводити різноманітні заходи та суттєво збільшити чисельність організації.

У четвер в рамках презентації Пластового центру відбулася зустріч з партнерами. Було представлено приміщення, вручено подяки та подарунки для гостей. На зустрічі були присутні представники влади, медіа та бізнесу: відділ молоді та спорту ЛМР, представники ЛОДА, Львівського обласного телебачення та телекомпанії ZIK,. а також керівництво мережі аптек "D.S.", кондитерської фабрики "Jarych", компанії "DikArt", концерну "Хлібпром".

У п’ятницю Пластовий центр відкрили для пластунів. На відкритті були присутні як старші, так і молодші пластуни та їхні батьки. Приміщення освятив отець Михайло Димид та капелан Пласту Олекса Медик, які також є пластунами. Опісля молодші пластуни мали можливість пограти в ігри, долучитися до майстер-класів - як от плетіння браслетів для допомоги дітям військових та подивитись пластове кіно.

Пластовий центр займатиме цілий поверх, а саме 6 кімнат, де відбуватимуться тренінги для майбутніх виховників, заняття новацтва - менших пластунів та юнацтва. Окрім цього, згодом буде облаштовано коворкінг центр для старшого членства, кухня, хостел та багато іншого. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ