Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Cуспільство

Справжніх героїв потрібно знати. Історія про те, як гартується броня. Фоторепортаж

1/3
"Винищувач танків": Український воїн навідник-оператор танка Т-64Б Леонід Суханскій знищив п'ять ворожих танків Т-72 і Т-64. Прес-служба Міноборони в Facebook.

"П'ять знищених ворожих танків типу Т-72 та Т-64 на особистому рахунку учасника АТО навідника-оператора танку Т-64Б сержанта Леоніда Суханського. При цьому, три з них він вразив під час підготовки до атаки противника на наші війська, а два - у танковій дуелі. А ще до заслуг воїна-танкіста можна віднести ліквідацію не менше двох РСЗВ "Град" та близько чотирьох гармат противника.

Останні три місяці сорокасемирічний військовослужбовець 17-ї окремої танкової бригади перебуває на передовій сил антитерористичної операції під Маріуполем, захищаючи разом з іншими українськими воїнами стратегічно важливий об'єкт (Павопольську водяну дамбу і єдиний прохід терористів через неї до нас в цьому місці).

За позивний сержант Леонід Суханський собі обрав "Трищітка" через вміння точно наводити гармату на ціль та швидко готуватися до наступного пострілу. А ось протилежна сторона вже охрестила нашого воїна не інакше, як "чорна смерть". 

Танк же Леонід з членами свого екіпажу назвали пафосно - "Непереможний". Адже, за три місяці захисту Маріуполя жодного разу ворог не влучив в броню. Проросійські бойовики панічно бояться кожного виходу цього непереможного екіпажу на рубіж відкриття вогню.

До речі, Леонід Олександрович - мешканець Дніпропетровщини і ще у травні добровільно прийшов до райвійськкомату і попросився саме у танкові війська, де він прослужив 2 роки під час строкової служби.

На його думку, секрет успіху в бою його екіпажу полягає у напівсвідомому знанні ним місцезнаходження ворога і майбутніх дій терористів. Тому, він завжди опиняється на крок попереду противника і потім - розділяє з членами екіпажу тріумф перемоги.

За словами заступника командира підрозділу, де служить герой-танкіст Майора Віктора Пізенціалі товариші по збої називають його "винищувачем танків" і поважають за високий професіоналізм та готовність прийти по допомогу кожному.

Навідник-оператор танку Т-64Б сержант Леонід Суханський у короткі часи відпочинку дуже сумує за дружиною, двома дітьми та онуком - найдорожчими для нього людьми. Тому, він стоятиме до кінця, аби мир в країні скоріше відновився, а уся ворожа нечисть була вигнана з нашої родючої землі".

Автор: Дмитро ГОРБУНОВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ