Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Папа Римський у Страсбурзі закликав до політичного врегулювання конфліктів

Папа Римський у Страсбурзі закликав до політичного врегулювання конфліктів, - Укрінформ.

Папа Римський Франциск, у своєму виступі в Раді Європи в Страсбурзі, застеріг Європу від «зростаючої напруженості» на континенті та закликав до політичного врегулювання конфліктів.

«У світі, на жаль, ще дуже часто проливається кров. Я закликаю Раду Європи працювати над встановленням у світі демократії та дотриманням прав людини і продовжувати роботу з метою пошуку політичного рішення конфліктів», - заявив понтифік.

За його словами, з року в рік зростає кількість жертв «релігійного і міжнародного тероризму, які харчуються ненавистю до людини». «Цей тероризм, найчастіше, живиться вільним переміщенням зброї», - наголосив він, виступаючи перед представниками різних інститутів Ради Європи.

Нагадаємо, що свій виступ в Раді Європи Папа Римський присвятив 65-річниці заснування організації, членами якої серед 47 країн є і Україна.

Папа Римський вдруге виступив у Страсбурзі. Під час першої промови перед депутатами Європейського парламенту Папа Римський Франциск зосередився на «людській гідності» та перспективах розширення Євросоюзу через набуття членства країнами Балкан. Водночас він жодним словом не згадав Україну.

Укрінформу

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ