Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міносвіти позбавило ліцензії приватний вуз Поплавського

Міністерство освіти і науки України позбавило ліцензії приватний вуз ректора Михайла Поплавського. Про це у своєму Facebook заявила перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун.

"Знаєте, є таке приватний вищий навчальний заклад "Київський університет культури"? Ольга Стрелюк може багато розповісти, як туди зараховують заяви абітурієнтів, які наївно думають, що вони подали документи в державний вуз з дуже схожою назвою... Ми з Андрієм Гевко можемо розповісти, що дивним чином студентів цього вузу масово відраховували і на останній курс зараховували в державний вуз... Маша Землянская може детальніше розповісти, як вона намагалася подивитися, як там відбувається навчальний процес і не знайшла цього університету взагалі... Одним словом, знаєте, є такий університет... Або точніше "був". До сьогоднішнього дня. А сьогодні Акредитаційна комісія позбавила його ліцензії", - повідомила вона.

За даними видання "Дзеркало тижня", про схему з використанням Поплавським приватного "клона" Київського державного національного університету культури і мистецтв стало відомо завдяки журналістському розслідуванню Марії Землянской з "Слідство. Інфо".

Згідно з цією схемою, Поплавський, будучи ректором національного університету культури, створив свій приватний вуз з фактично такою ж назвою - приватний вищий навчальний заклад "Київський університет культури", відомий як КУК. Його засновником стало ТОВ "Укрконцерт", засновниками якого, у свою чергу, був сам Поплавський з сином Олександром.

Студенти перші три курси числилися в КУКа, за що платили чималі гроші. Однак за фактом навчання проходило на базі державного ВНЗ. Тобто за такої схеми "справжній" університет культури щорічно недоотримував десятки мільйонів, які заробляв Поплавський.

В кінці жовтня цього року КУК звернувся до Міносвіти з проханням провести чергову акредитаційну експертизу (перевірку кожної спеціальності, яку необхідно проходити кожні п'ять років, інакше ВНЗ можуть позбавити ліцензії). Остання акредитація приватного "Київського університету культури" датована червнем 2010-го року. В січні 2014-го вузу була продовжена ліцензія. На обидва документа "добро" дав колишній міністр Дмитро Табачник.

Експертна комісія МОН прийшла з перевіркою за вказаною адресою в установчих документах. Однак виявилося, що ВНЗ фізично не існує, а тільки на папері.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ