Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогодні весь світ на боці України, - Пан Гі Мун

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном. Повідомили в прес-службі Президента України.

Президент України подякував Генеральному секретарю ООН за міжнародну підтримку України, яку консолідує ООН та його інституції, зокрема Генеральна Асамблея та Рада Безпеки. Петро Порошенко також висловив персональну подяку Пан Гі Муну за чітку і однозначну позицію щодо нелегітимності так званих "виборів" від 2 листопада та тієї шкоди, яку вони завдали виконанню Мінських домовленостей. «Ваші заяви з цього приводу дали вірний і вчасний сигнал світові, зокрема Раді Безпеки ООН напередодні її позачергового засідання щодо ситуації в Укр їні 12 листопада», – заявив Глава держави.

Генсек ООН висловив стурбованість з приводу загрози зриву зусиль, направлених на мирне врегулювання ситуації на Донбасі, та наголосив, що всі положення Мінських домовленостей повинні бути виконані для уникнення подальшої ескалації.

Пан Гі Мун запевнив, що сьогодні весь світ на боці України. ООН докладатиме подальших зусиль, щоб Мінські домовленості виконувались усіма сторонами з метою деескалації ситуації на Донбасі, наголосив Генеральний секретар.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ