Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Кредобанк» увійшов до ТОП-5 найстійкіших банків України

«Кредобанк» посів 5-те місце у рейтингу стійкості українських банків за підсумками 3-го кварталу 2014 року, підготовленого інтернет-порталом «Мінфін». Це на 7 позицій вище за рейтинг 2-го кварталу (12-те місце) та на 12 позицій вище за підсумковий рейтинг за результатами 3-го кварталу минулого року (17-те місце). Повідомила прес-служба ПАТ «Кредобанк».

Так, у загальному рейтингу стійкості банків за підсумками 3-го кварталу «Кредобанк» отримав одну з найвищих оцінок – 4,2 бали за 5-бальною шкалою. За багатьма показниками банк отримав найвищу можливу оцінку – 5 балів, зокрема, за якість активів, якість фондування та прибуткову діяльність, а також за досвід роботи на ринку та бездоганну платіжну репутацію.

«Зростання позицій у рейтингу стійкості банків є визнанням високої ефективності роботи «Кредобанку» та його позитивної репутації серед вкладників як надійної європейської фінансової установи, – говорить голова правління ПАТ «Кредобанк» Дмитро Крепак. – Наші клієнти обирають «Кредобанк» не лише завдяки підтримці стратегічного акціонера – найбільшого банку Польщі PKOBankPolski, а й за бездоганне виконання платежів та зобов’язань у найскладніші періоди за всю 24-річну історію банку»

Рейтинг стійкості банків України формується порталом «Мінфін» щоквартально на основі комплексної оцінки їх стресостійкості та лояльності вкладників. В оцінці беруть участь банки першої, другої та третьої груп за класифікацією НБУ, що активно працюють на ринку роздрібних депозитів, а також окремі банки 4-ї групи, що мають депозити фізосіб на суму понад 1 млрд. грн., за винятком неплатоспроможних банків із тимчасовою адміністрацією. Власна методика порталу передбачає аналіз та оцінку фінансової звітності банків та іншої інформації з відкритих джерел, даних від рейтингових агентств, банків, банківських асоціацій та інших установ. Розрахована оцінка коригуєтьсяекспертами – інвестиційними компаніями DragonCapital та ICU, рейтинговими агентствами «Експерт-рейтинг» та «Українське кредитно-рейтингове агентство» та аналітичною групою DaVinciAG, що використовують власні розрахунки та прогнози за кожним банком.

З повною версією рейтингу стійкості банків України можна ознайомитись тут.

Довідка.

ПАТ «Кредобанк», заснований у Львові у 1990 році, є найбільшим банком Західної України танайбільшою польською інвестицією у банківську систему України. Його стратегічним інвестором є найбільший банк Польщі – PKO Bank Polski S.A., чия частка у структурі акціонерного капіталу банку складає 99,6%. «Кредобанк» є одним з трьох українських банків, чий кредитний рейтинг з 2006 року визначає одне з найстарших рейтингових агентств світу – Standard & Poor’s. Банк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу в 22-х областях України та Києві. У 2013 році «Кредобанк» увійшов до ТОП-3 найкращих регіональних банків України за версією тижневика «Контракти», а також до топ-20 найнадійніших банків України в рейтингу журналу «Кореспондент» та до першої двадцятки «найелектронніших» банків України за версією «Інвестгазети». У вересні 2014 року «Кредобанк» потрапив до ТОП-5 рейтингу надійності депозитів українських банків від агентства «Стандарт-рейтинг», яке раніше підтвердило «Кредобанку» найвищий рейтинг депозитів – ua.1 за шкалою агентства, оновило короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1 та підтвердило кредитний рейтинг банку за національною шкалою на рівні uaAA. У жовтні 2014 року «Кредобанк» увійшов до ТОП-11 найнадійніших банків України в рейтингу від журналу «Новое время» та інвестиційної компанії DragonCapital.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ