Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ДАБІ України відмовила у дозволах на роботи у трьох спорудах-пам’ятках архітектури у Львові

Державна архітектурно-будівельна інспекція України відмовила у наданні дозволів на будівельні роботи у трьох спорудах-пам’ятках архітектури м. Львова. Причиною слугувала низка невідповідностей вимогам законодавства у документах, які подали до інспекції замовники будівельних робіт. Повідомила прес-служба ДАБІ України.

Зокрема, мова йде про будинок за адресою: м. Львів, вул. Староєврейська, 8, який є пам’яткою архітектури національного значення. Замовник планував облаштувати тут магазин з відновленням дверного прорізу на місці віконного отвору та влаштування підвалу. ДАБІ відмовила йому у дозволі, оскільки поданий генеральний план не затверджений у встановленому порядку, також не в повному обсязі подана проектна документація.

На об’єкті за адресою: вул. Вороного 11 (пам’ятка архітектури місцевого значення) замовник будробіт передбачав реконструювати частину приміщення квартири під магазин-бар з відновленням дверного прорізу на місці віконного отвору. Держархбудінспекція надала відмову щодо отримання дозволу через відсутність розрахунку категорії складності в поданій проектній документації.

На проспекті Свободи 1/3 у Львові (пам’ятка архітектури місцевого значення) замовник хотів здійснити перепланування нежитлових приміщень з розширенням за рахунок частини простору горища. Він отримав відмову в дозволі на будівництво у зв’язку з незатвердженим генеральним планом, не в повному обсязі наданою проектною документацією та низкою інших порушень.

При цьому усі три замовники будівельних робіт отримали відповідні погодження від Департаменту містобудування та Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ