Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

«Шахтар» заплатив львівській міліції 10 тис. грн за охорону порядку під час матчу з «Атлетіком»

Футбольний клуб «Шахтар» (Донецьк) уклав договір з львівською міліцією на 10 тисяч гривень, які оплатив за охорону громадського порядку під час учорашнього матчу Ліги чемпіонів між «гірниками» та футбольним клубом «Атлетік» з іспанського Більбао на «Арені Львів» Про це сьогодні, 26 листопада, в ефірі громадського мовлення Львівського прес-клубу - «Прес-клуб-ГІТ» розповів начальник Львівського міського управління ГУ МВС України у Львівській області Сергій Зюбаненко.

За його словами, під час матчу до охорони громадського порядку було залучено тисячу працівників міліції, які несли службу як у самій чаші стадіону, так і пози її межами. Посилена робота міліції розпочалася за 5 годин до матчу і тривала ще кілька годин після його закінчення. Сам начальник міської міліції ліг спати близько 4 ранку.

Втім, за словами головного міліонера Львова, працівники міліції все одно несли б службу з охорони громадського порядку, навіть якби не уклали відповідний договір з «Шахтарем».

«Це наша робота», - сказав він.

Сергій Зюбаненко зауважив, що такі події, як матч Ліги чемпіонів відграють не лише спортивну, а й політичну роль. «Всі бачать, що у Львові мешкають нормальні люди, а не якісь головорізи, що вони ходять на матчі і підтримують команду», - зазначив він і додав, що провокації під час таких подій відбуваються як правило через те, що комусь вигідно показати Львів негативно.

Керівник львівської міліції зауважив що під час вчорашнього матчу суттєвих порушень громадського порядку не зафіксували. Єдиний неприємний інцидент трапився, коли невідомі люди відібрали у вболівальників атрибутику і підпалили її.

Зюбаненко додав, що львівська міліція співпрацює з футбольним клубом «Шахтар» з плані забезпечення безпеки. Зокрема, клуб встановив на «Арені Львів» якісні камери відеоспостереження, щоб встановлювати особи порушників.

Водночас, як розповів Зюбаненко, на матчах, які проводить львівська команда «Карпати», правоохоронці працюють на громадських засадах: «Це наша львівська команда. Наші працівники також є її вболівальниками».

Головний міліціонер міста ще раз наголосив на тому, що правоохоронці працюють на будь-якому масовому заході, навіть якщо доводяться працювати понаднормово і без додаткової винагороди.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ