Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському палаці мистецтв виставка "Вбивство голодом – геноцид!"

Сьогодні, 26 листопада, у Львівському палаці мистецтв відкрили документально-наукову виставку "Вбивство голодом – геноцид!". Представлено 24плакати про причини та наслідки голодомору 1932–1933. Інших експонатів – жодного.

Координатор виставки Михайло Галущак повідомив, що ініціатором виставки був заступник голови Інституту української національної пам’яті Володимир Тиліщак. Серед організаторів- ВО «Свобода».

Перший заступник голови Львівської ОДА Йосиф Ситник заявив: «Банерні виставкові стенди (це ті ж плакати) були підготовлені ще торік, до 80-ихроковин Голодомору 1932-1933 років, але тоді виставка – не відбулась: революційні події не сприяли.

«Виставка діятиме 3 - 4 дні у Львові, а потім - з 1 грудня до 15 березня її презентуватимуть у інших великих містах Львівщини та районних центрах», - сказав він.

Майже кожен плакат має свого автора. Зокрема, автор плакату «Західна Україна і голодомор» Ярослав Папуга зазначив, що на його роботі зображено документальні відомості про те, якреагували на повідомлення про Голодомор українці, які перебували за межами радянської України.

«Відбувались масові повстання, доходило до радикальних методів: вбивство радянського консула у Львові. Також були спроби порятували співвітчизників, що вмирали за Збручем, і надати їм допомогу», - сказав він.

Додамо, що попри незаперечну актуальність виставки та незважаючи на те, що над нею працювало понад 20 істориків з різних регіонів України, вона не справляє належного враження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ