Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство  |  Здоров'я

Харківська область чекає на підтримку держави: 250 тис. переселенців, а ресурси вичерпні

На Харківщині офіційно тимчасовий притулок знайшли 117 тис. мешканців Донбасу. За неофіційними даними, йдеться про 250 тис переселенців. Про це 26 листопада у Львові під час зустрічі з керівництвом Львівської обласної ради розповів голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Він зауважив, що Харківщина вимушена була відмовитись від деяких обласних програм.

«Нині ми як ніколи мало фінансуємо обласні програми - на рівні 40%. Ми виділили 23 млн грн на обороноздатність та облаштування кордону. Ми вимушені гостро ставимо питання перед урядом. Це українці, ми їх приймали і будемо приймати, але є ресурс, а він вичерпний», - сказав Чернов.

Також Сергій Чернов зауважив, що Харківська область цього року бюджет виконає, але труднощі наступного року місцева влада розуміє.

«Ми розуміємо, що є два регіони, які зовсім не працюють. Буде навантаження на бюджет 2015 року. Має бути координуюча робота центру з Києва», - сказав він.

За словами представників делегації з Харківської області, склалася непроста ситуація, коли через велику кількість переселенців з Донбасу харківчани не можуть отримувати належну медичну допомогу. Наприклад, не вистачає інсуліну. Однак, на центральному рівні цю проблему не поспішають вирішувати.

Харківчани кажуть, що кошти на програми медицини виділялися і для бюджетів Луганської та Донецької області. Ці кошти варто було б перерахувати в бюджет Харківської області, щоб місцева влада мала змогу забезпечити ліками переселенців з Донбасу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ