Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Голови Львівської та Харківської обласних рад: головна тема - це децентралізація

26 листопада у Львові відбулася зустріч голови Львівської обласної ради Петра Колодія, заступника голови обласної ради Валерія П’ятака, членів президії обласної ради з делегацією Харківської області, яку очолив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Сторони обговорили питання поглиблення міжрегіональних зв’язків у соціально-економічній та гуманітарній сферах. Також делегація з Харкова відвідає Економічний форум, що розпочинається у Львові сьогодні, 27 листопада.

Як зазначив голова Харківської облради Сергій Чернов, досвід Львівщини для Харківської облради має велике значення.

«Особисті стосунки для нас дуже важливі. Економічний форум проходить у непрості часи, але він дуже своєчасний. Нині є необхідність підсилення вектору регіональної політики. Ми повинні об'єднати зусилля Сходу та Заходу і разом тиснути на Київ. Не можна гаяти часу», - сказав він.

Своєю чергою Петро Колодій зауважив, що за роки незалежності є недопрацювання у комунікації.

«Головна тема - це децентралізація. Якби обласні ради мали виконавчі апарати, то співпраця між областями була б ефективнішою, бо відсутність діалогу, не проведений аналіз і не зроблені висновки, призвели до таких проблем, які ми нині маємо в державі», - сказав Колодій.

Він зауважив, що необхідно переглянути угоди, які вже є, і наповнити їх новим змістом.

Сергій Чернов наголосив, що в питаннях децентралізації Схід та Захід України однодумці.

«Я завжди наголошую, що політики мають перестати боротися з минулим і залишити його історикам. Завдання політиків – це сьогодення та майбутнє. На місцевому рівні треба тиснути на людей, які стали народними обранцями, питання реформ місцевого самоврядування має бути за номером один», - наголосив він.

Петро Колодій додав, що і Львівщина і Харківщина мають подібні проблеми, тому повинна бути і координованість певних рішень.

Сторони домовились в подальшому співпрацювати і зупинилися на тому, що майбутнє за органами місцевих рад.

Делегації обмінялися подарунками. Голова Харківської облради запросив львівських колег відвідати Харківщину.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ