Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівському обласному диспансеру радіаційного захисту населення подарували нове обладнання

Львівському обласному диспансеру радіаційного захисту населення подарували нове обладнання. Повідомили в прес-службі Департаменту охорони здоров'я ЛОДА.

За сприяння громадської організації «Матері Чорнобиля», Львівський державний обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення отримав сучасний гематологічний аналізатор MicroCC-20 та інше медичне устаткування, подароване громадською організацією «Допомога для України» (м. Мюнхен, Німеччина).

Головний лікар обласного диспансеру радіаційного захисту населення Тетяна Пошивак розповіла, що це є сучасний автоматичний гематологічний аналізатор MicroCC-20 розрахований на 20 параметрів для дослідження крові, який дозволяє відразу виводити параметри дослідження крові на сенсорний екран, а термопринтер видає роздрук тих параметрів дослідження крові.

«Варто зазначити, що завдяки автоматичному гематологічному аналізатору, лаборант не контактує з кров’ю пацієнта, що є суттєвим захистом для наших медичних працівників. Також апарат самостійно здійснює промивку мікрокювет (пробірок з кров’ю) та є досить економний, адже витрачається в два рази менше реактивів ніж в аналізаторах старого зразка», — додала Тетяна Пошивак.

Окрім гематологічного аналізатора, представники громадських організацій «Матері Чорнобиля» та «Допомога для України» передали колективу диспансеру інгалятор UltrasonicnebulizerLD-250U, мікроскоп, апарати для вимірювання артеріального тиску, джгути, маніпуляційний стіл та реактиви для аналізатора. Обладнання сертифіковане в Україні, має всі дозвільні документи та може бути відразу включено у роботу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ