Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Львівський бізнес не боїться Асоціації з ЄС: це нові можливості

Львівські підприємці бачать в Угоді про Асоціацію з ЄС нові можливості для свого бізнесу і посилення конкуренції на внутрішньому ринку, що позитивно позначиться на роботі самих компаній. Про це йшлося сьогодні, 27 листопада, під час круглого столу Європейської Бізнес Асоціації в межах XIV Міжнародного економічного форуму у Львові.
Угода відкриє нові можливості для експортерів і посилить між ними конкуренцію. Це важливо для Львівщини, адже 60% експорту нашої області - це експорт саме в країни ЄС. Про це заявив керівник Західноукраїської філії адвокатського об'єднання "Arzinger" Маркіян Мальський.

Водночас, на думку Мальського, підприємцям варто подумати про те, як модернізувати виробництво, отримати сертифікацію ЄС, а також про залучення іноземних інвесторів. 

"Вільних грошей для інвестицій в Україні не вистачає, або ж вони дорогі. Залучення інвестора чи партнера може стати ключовим для бізнесу", - зауважив він.

Маркіян Мальський також радить підприємцям мати у себе в компанії людину, яка проаналізує, що дасть Угода про Асоціацію конкретно цій компанії. 

Найбільш готові до всіх переваг, які надасть Зона вільної торгівлі, компанії із сектору ІТ, зауважив член Ради директорів компанії SoftServe Тарас Вервега. 

Компанії ІТ, каже він, стали тими компаніями, які не лише переймати від Заходу нові технології, а й нові технології ведення бізнесу.  На його думку, українським компаніям найбільш інтенсивно варто переймати маркетингові технології і технології продажу. 

Також Асоціація з ЄС означає і дерегуляція бізнесу. Вона дозволить компаніям звільнити величезні людські і фінансові ресурси, які сьогодні скеровують на війну з бюрократією. 

Не дуже радітимуть вступу до ЄС компанії-монополісти, зауважила адвокат Міжнародної юридичної компанії "Александров та партнери" Окана Крижанівська. 

"Не те щоб у Європі були проти монополій, але за їхню діяльністю дуже пильно слідкують. Українським компаніям доведеться звітувати за суми допомог від держави у розмірі більше як  200 тисяч євро", - додала вона. 

В компанії ІДС Груп, одному з найбільших виробників мінеральних вод, Угоду про Асоціацію розглядають як можливість для чесної конкуренції. 

"Ми експортуємо продукцію у понад 20 країн світу, платимо податки і легально зарплату, маємо всі можливі сертифікати на продукцію. Водночас недобросовісні українські виробники створюють нам конкуренцію нижчою у 2-3 рази ціною", - зауважила представник компанії Лідія Білас. 

Нагадаємо, сьогодні, 27 листопада, у Львові розпочався і триває XIV Міжнародний Економічний Форум, головним темами якого є децентралізація влади та виклики для українського бізнесу від Асоації з ЄС. 






Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ