Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові розкажуть про Кримське ханство та його відносини з Україною

Громадська ініціатива «Крим SOS» та Офіс Ради Європи в Україні запрошують у Львові на четверту лекцію із серії відкритих інтерактивних лекцій «Хто такі кримські татари?». Лекція відбудеться у суботу, 29 листопада, о 14.00 у приміщенні Першої львівської медіатеки за адресою вул. Мулярська, 2А. Вхід безкоштовний. Про це повідомив Алім Алієв, співзасновник громадської ініціативи «Крим SOS»

Лекцію прочитає відомий історик, письменник та телеведучий Олекса Гайворонський на тему «Кримське ханство та Україна: спільність долі».

Олекса Гайворонський розкаже про виникнення Кримського ханства, гострі моменти спільного минулого та погляд на них з сьогодення, а також відповість на питання «коли починається спільна історія Криму та України?».

Мета лекцій – познайомити львів’ян та гостей міста з культурою, історією та релігією кримськотатарського народу та сприяти міжкультурному діалогу та взаєморозумінню.

Від часу анексії Криму до Львівської області приїхало більше як півтори тисячі кримських татар.

Організаторами лекцій виступили громадська ініціатива «Крим SOS» та Офіс Ради Європи в Україні за підтримки Управління культури Львівської міської ради, Першої львівської медіатеки, МО «Дзиґа», ініціативи «Е-97» та Вуличного університету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ