Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Обмін припинено. Наших військових ставлять перед вибором: або розстріл, або служба в лавах терористів, - Снєгирьов

Основною вимогою і водночас основним позитивом Мінських угод був обмін військовополоненими за формулою "всіх на всіх". Станом на сьогодні обмін припинено, і Мінські угоди втратили свій найбільший і чи не останній позитив. Про це в коментарі Гал-інфо активіст з Луганська, керівник ГО "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

Зокрема, він процитував слова спікера Радбезу Андрія Лисенка: "Групи терористів в односторонньому порядку зупинили процес обміну полоненими. Повідомляємо, що український міжвідомчий центр допомоги в обміні полоненими продовжує свою роботу і робить все можливе для пошуку осіб, які потрапили в руки НВФ і проводить переговори про відновлення контактів", - сказав він.

«Раніше уповноважений Президента України з врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що з 2 500 осіб, які вважалися зниклими безвісти або перебували в полоні з початку конфлікту на Донбасі, звільнено 822 людини.

В той же час керівник Центру звільнення полонених Володимир Рубан заявив, що у списку полонених на Донбасі є 650 українців. Всього вдалося звільнити трохи більше як 500 осіб.

За інформацією аналітичного відділу ГІ " Права Справа", бойовики ставлять українських полонених перед вибором - або розстріл, або три місяці служби в лавах армій т.зв. "ЛНР"-"ДНР" і участь у бойових діях проти своїх бойових побратимів з української армії.

Наголосимо, що ніхто з керівництва НВФ не гарантує виконання цих "угод" і повернення наших військовополонених додому. Таким чином НВФ вирішують питання браку офіцерських кадрів. Цим процесом керують командири бойовиків на прізвиська Мексиканець і Пікассо.

Нагадаю, раніше польові командири бойовиків заявили, що не мають наміру відпускати з полону вояків з добровольчих батальйонів, таких полонених залишають, щоб вони працювали на "відбудову Донбасу". Бандити під керівництвом кремлівських ідеологів проводять чіткі паралелі з Другою світовою війною, коли полонених німців залишали у концтаборах працювати на відбудові промисловості СРСР. Ті самі паралелі мав на меті "парад" в Донецьку з виводом українських полонених.

За інформацією з різних джерел, близько 50 українських полонених перебувають наразі в Росії, де їм будуть висунуті обвинувачення, подібні тим, що висунуті проти Надії Савченко, - "злочини проти людяності". Кремль мріє провести свій нано-"Нюрнберг", відбираючи для цього тільки українських офіцерів. Солдати їх не цікавлять.

І, нарешті, новий тренд - самопроголошені "республіки" міняють полонених на продукти, підтримуючи таким чином ледь жевріючу економіку окупованих територій. Як повідомляється, таким чином отримали свободу вже 12 українських військових», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ