Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Призначення нового голови Львівської ОДА покаже, чи довіряє Порошенко Садовому чи ні, - журналіст

Хай хто сьогодні стане головою Львівської ОДА, але це однаково буде програшем, адже ця інституція віджила своє. Таку думку сьогодні, 28 листопада, в коментарі Гал-інфо висловила журналіст «Радіо Свобода» Галина Терещук.

«Ця структура вижила з розуму і її потрібно повністю ліквідувати, як і Львівську обласну раду. Це має бути представник президента, облвиконком та одна виборна особа. Державні адміністрації більше не можуть працювати», - переконана Галина Терещук.

Що стосується можливого призначення головою Львівської ОДА першого заступника міського голови Львова Олега Синютки, то вона зазначила, що Садовий від цього програє.

«Все залежить від того, чи вирішить Порошенко ставити на цю посаду свого представника. Таким чином він покаже, чи довіряє він Садовому чи ні. Після такого призначення можна буде аналізувати, які між Порошенком та Садовим стосунки. Я думаю, що відносини між ними не найкращі», - зазначила журналіст.

Галина Терещук також наголосила, що людина, яку призначать на цю посаду, буде робити на Львівщині місцеві вибори.

Водночас, за її словами, Садовий та «Самопоміч» зацікавлені, щоб вибори відбулися як можна швидше, адже рейтинг партії може почати падати.

Також журналіст додала, що незалежно від того, хто очолить Львівську ОДА, гірше чи краще в області не стане, адже інституція повністю недієздатна.

«Львівщину вже очолювали такі некомпетентні люди, що нині на цю посаду можна призначати і вуйка з вулиці і від цього нічого не погіршиться і не покращиться. Це вже межа. Потрібно терміново реформувати цю вертикаль і ліквідовувати адміністрації», - наголосила Галина Терещук.

Фото: varianty.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ