Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Енергетики здійснили Хресну ходу до Страдча та помолились за мир та спокій в Україні

Минулої суботи працівники ПАТ “Львівобленерго” разом зі своїми сім’ями об’єднали серця у спільній молитві під час Хресної ходи до Страдча – духовного та тілесного місця оздоровлення. Проща відбулася вже сьомий рік поспіль і традиційно пройшла напередодні дня Архангела Михаїла, якого львівські енергетики обрали своїм патроном. Повідомив відділ корпоративних зв’язків ПАТ „Львівобленерго”.

Зокрема, у повідомленні сказано: "Розпочалась Проща в Церкві Успіння Пресвятої Богородиці на Страдецькій горі молитвою за здоров’я енергетиків та їх родин, за безпеку роботи, за мир та спокій в Україні, за воїнів, які мужньо відстоюють та обороняють незалежність Батьківщини.

Під час проповіді отець Іван Колтун, парохЦеркви Успіння Пресвятої Богородиці, дав енергетикам духовну настанову: „Сьогодні нелегкий для нас час. Треба вірити в перемогу добра над злом, адже дві війни, два голодомори, переслідування, висилки нас не зламали. Велика вдячність нашим ангелам-воїнам, які обороняють в даний час нашу країну. Бажаю кріпості Вашій згуртованій родині енергетиків, підтримки та розради. І пам’ятайте, що в цьому житті найбільшою радістю є допомагати один одному. Нехай Господь Бог благословить Вас та нашу Україну”.

Після Святої Літургії енергетики пройшли Хресну Дорогу, що символізує страдницькі віхи останнього земного шляху Ісуса Христа.

Хресну ходу прочани освітили лампадками на знак вшанування пам'яті загиблих, які віддали своє життя заради України та невинно убієнних у час Голодомору, 81-і роковини якого припадали на 22 листопада цього року.

Вже традиційна цьогорічна Хресна хода енергетиків до Страдча стала завершенням духовного корпоративного заходу нашого Товариства, присвяченому 120-й річниці електрифікації Львівщини.

У серпні 2014 року офіційна делегація ПАТ „Львівобленерго” у складі начальників районів електричних мереж взяла участь уXXIX Загальнопольській Прощі енергетиків, електротехніків та електроніків до чудотворного образу Найсвятішої Матері Божої у місті Ченстохова на запрошення Крайової ради Душпастерської спільноти енергетиків «Назарет».

Українські та польські енергетики спільно склали подяки Святій Матері Божій, молилися за успіхи в роботі та просили допомоги і заступництва у нелегкій роботі енергетиків.

Атмосфера духовних заходів та спільна молитва дала віру та надію сподіватися накраще майбутнє".

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ