Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Децентралізація влади може запрацювати вже з 2015 року. Слово за парламентом

Пакет законів про децентралізації влади потрібно проголосувати ще до кінця цього року, щоб формувати бюджет на 2015 рік уже з відповідними змінами до бюджетного та податкового кодексів. Таку думку сьогодні,28 листопада під час прес-конференції у Львові висловив В’ячеслав Негода, заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Проекти відповідних законів уже в парламенті, зауважив він. Йдеться про законопроекти, які стосуються нових засад регіональної політики, добровільних об’єднань громадян, проекти змін до бюджетного і податкового кодексів.

«Це добре, що ми обрали новий парламент, адже ухвалення цих змін в старим парламентом було  неможливим. Уряд тричі вносив законопроект про те, щоб передати на місця функції архбудконтролю, його тричі відхиляли. Новообраний парламент повинен проголосувати за запропоновані нашим міністерством законопроекти ще до кінця 2014 року, інакше ми втратимо рік», - сказав він.

Запропоновані Мінрегіонбудом зміни дають більше повноважень органам місцевого самоврядування і залишають більше коштів на місцях. Також підготовлені законопроекти, які стосуються змін у земельних відносинах. Зокрема передбачається, що землі поза межами населених пунктів будуть передані в управління територіальних громад.

Втім, наскільки швидко настануть зміни, залежить від того, коли за них проголосує парламент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ