Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Особливості вступної кампанії до ВНЗ у 2015 році

Сьогодні, 28 листопада, у Національному університеті “Львівська політехніка” відбулася регіональна нарада-семінар з питань організації і проведення прийому вступників до ВНЗ у 2015 році. Повідомила прес-служба вишу.

У нараді взяли участь проректори вищихта відповідальні секретарі приймальних комісій вищих навчальних закладів восьми областей Західного регіону України. Уній взяли участь представникиЛьвівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської, Чернівецької, Волинської, Хмельницької та Тернопільської областей.

Вступним словом нараду-семінарвідкрив перший проректор Львівської політехніки Володимир Павлиш, який побажав її учасникам плідної та змістовної роботи.

На нараді виступил аПерший заступник Міністраосвіти і науки України Інна Совсун. Вона відзначила, що умови прийому 2015 року розроблені з врахуванням нового Закону про вищу освіту. Тепер ВНЗ матимуть право самі визначати конкурсні предмети для отримання сертифікатів незалежного центру оцінювання якості освіти. Як вона наголосила, це слід робити з позицій широкої автономії ВНЗ і здорового глузду, закликавши причетних до вступної кампанії уважно вивчити Умови прийому і свої ж правила прийому, щоб бути готовими розтлумачити усі нюанси вступу, особливо непростий механізм обрахування конкурсного балу.

Заступник директора департаменту вищої освіти начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи Міністерства освіти і науки України Микола Фоменко проаналізував підсумки вступної кампанії 2014 року і застеріг від повторення помилок та порушень у майбутньому.На жаль,органами внутрішніх справ було відкрито 97 кримінальних впроваджень щодо хабарництва, зокрема,при вступі.

Учасники наради-семінару отримали відповіді на запитання, які їх хвилюють,від заступника директора Українського центру оцінювання якості освіти Галини Солодкої та заступника директора ДП “Інфоресурс” Олексія Самойлова.

Перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун на зустрічі з освітянами восьми областей Західного регіону України поділилася думками щодо вдосконалення і наповнення конкретним змістом Закону про вищу освіту, а також Стратегії розвитку вищої освіти України у 2015-2016 роках.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ