Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Готується законопроект про гарантії отримання освіти у зоні АТО

Готується законопроект про гарантії отримання освіти у зоні АТО - Ірина Геращенко.

Уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації у Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко повідомила, що фактично вже розроблено законопроект, який має врегулювати питання доступу до освіти дітьми у зоні проведення антитерористичної операції.

"Це питання, які потребують особливої державної уваги  і тому ми розробили разом із Міністром освіти Сергієм Квітом законопроект про гарантії отримання освіти в зоні проведення АТО", - сказала вона під час брифінгу.

Основна мета законопроекту - допомогти студентам, які через складні обставини стали вимушеними переселенцями і які сьогодні є слухачами в інших вузах України, стати повноцінними студентами  " щоб вони не втратили цей навчальний рік".

Ірина Геращенко нагадала, що на сьогодні 14 навчальних закладів переїхали з територій, підконтрольних бойовикам, на інші території України. На жаль, їх викладачі та студенти стикаються не лише з проблемами житла, а й з питаннями щодо матеріально-технічної бази вузів. "Бойовики навіть архіви не віддають,  тому не можливо відновити базу даних по студентам вузів, приміщення яких залишилися на підконтрольних бойовикам територіям", - зазначила вона. І додала, що буде прийнято і відповідна постанова Уряду задля сприяння вирішення освітніх проблем студентів- переселенців. 

У законопроекті також пропонується  врегулювання питання отримання українських атестатів про середню освіту учнями, які навчаються у школах на підконтрольних бойовикам територіях. "Розроблені механізми , як дитина з тимчасово окупованої території може дистанційно отримати певні знання, здати ЗНО, щоб отримати підтвердження своїх знань і отримати український атестат, щоб потім мати змогу вступити до українських вищих навчальних закладів", - резюмувала Ірина Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ