Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Розпочинається дводенний офіційний візит Порошенка до Польщі

Президент України Петро Порошенко з дружиною сьогодні, 17 грудня, у середу, розпочне дводенний офіційний візит до Польщі. У перший день візиту глава держави проведе зустрічі з керівництвом Польщі у Варшаві, а наступного дня він відвідає Люблін,

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Польщі.

"Ми хотіли б, аби візит Петра Порошенка став підтвердженням стратегічного партнерства, що пов’язує Польщу й Україну, а також польської готовності до підтримки її прозахідної орієнтації",- повідомили у канцелярії президента Польщі.

Програмою перебування у Варшаві передбачається проведення зустрічей Порошенка з польським колегою Броніславом Коморовським, прем’єр-міністром РП Евою Копач, маршалками Сейму та Сенату Радославом Сікорським і Богданом Борусевичем.

Під час переговорів з польськими високопосадовцями підніматимуться питання проєвропейських прагнень України, ситуації з безпекою на сході України, а також кращого використання стратегічного потенціалу польсько-українських відносин.

У присутності Порошенка президент Польщі підпише Угоду про асоціацію України з ЄС. Крім того, Україна і Польща підпишуть ряд документів про двосторонню співпрацю. Йдеться про зміну до Угоди між урядами обох країн щодо правил місцевого прикордонного руху, зміну до угоди про навчання громадян України в Європейському колегіумі “Натолін” (Варшава), угоду про відкриття на українсько-польському державному кордоні міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення “Грушів-Будомєж”.

Планується підписання меморандуму про підтримку України у сфері адаптації інфраструктури до стандартів ЄС, а також меморандуму про співпрацю у реформуванні місцевого самоврядування в Україні.

Передбачається, що президент України виступить перед урочистим зібранням обох палат польського парламенту.

Згодом, обидва президенти візьмуть участь в польсько-українському економічному форумі.

Ввечері президент Польщі дасть урочистий обід на честь президента України.

У четвер, 18 грудня, президент України відвідає штаб майбутньої міжнародної литовсько-польсько-української бригади (ЛітПолУкрбриг), яка після створення діятиме під егідою ООН, НАТО і ЄС. Крім того, глава держави зустрінеться з українськими студентами, які навчаються в цьому місті, а також україрською діаспорою та представниками неурядових організацій, які співпрацюють з Україною.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ