Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Відбулося обласне спортивне свято “Старти надій” серед неповносправних дітей

16 грудня на базі спортивного комплексу Львівської комерційної академії відбулося обласне спортивне свято “Старти надій” серед неповносправних дітей молодшого віку (6-10 років). Захід відбувся з метою залучення неповносправних дітей до систематичних занять фізичною культурою та спортом, покращення фізкультурно-реабілітаційної роботи серед неповносправних дітей, ранньої адаптації дітей в суспільстві та розвитку особистості кожної дитини, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Свято організовано Львівським регіональним центром “Інваспорт” та обласною комунальною ДЮСШ інвалідів “Галичина” за активної підтримки Львівської обдержадміністрації та Львівського обласного центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” .

З привітальним словом на урочистому відкритті виступили: директор Львівського регіонального центру “Інваспорт” Мирослав Ніколаєв; заступник начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Віталій Піддубчак; головний спеціаліст управління молоді та спорту облдержадміністрації Юрій Хомик; директор обласної комунальної ДЮСШІ “Галичина” Олег Криштальський та головний фахівець Львівського обласного центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” Ольга Козій.

У змаганнях взяли участь діти, що мають фізичні та розумові вади розвитку, віком від 6 років до 9 років, які представляли команди дитячих дошкільних закладів, спецшкіл-інтернатів, загальноосвітніх шкіл та громадських організацій. Кількість учасників в команді – 7 дітей, 1 представник та 1 супроводжуючий.

Загалом у спортивному святі взяли участь 9 команд Львівської області: Львівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат 104 І-ІІ ступеня, Комунальний заклад Львівської обласної ради “Великолюбінська спеціальна школа-інтернат”, Комунальний заклад Львівської обласної ради “Лівчицької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІ ступенів”, Львівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат Марії Покрови, Комунальний заклад Львівської обласної ради “Нагуєвицька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів”, Львівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів “Довіра”, Бориславська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів, Школа-інтернат №102, Комунальний заклад Львівської обласної ради “Добромильська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів”.

Всі учасники заходу розподілилися на 6 груп та займали місця на шести “спортивних станціях”, де випробовували свої сили у таких вправах: збивання кеглів з відстані 5 м, гра у флорбол, волейбол, “парашут”, баскетбол та рухливі ігри для незрячих дітей за окремим планом.

Після завершення свята, дітям були вручені подарунки від заступника начальника служби у справах дітей облдержадміністрації, а також пролунала пісня від музичного керівника НРЦ “Джерело” Марії Рап. Подарунки допомагали вручати волонтери громадської організації “Стимул” на чолі з Ольгою Бас.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ