Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко повторює помилку Ющенка і Януковича, - політолог

Ситуація на валютному ринку України – це результат діяльності колишнього бухгалтера Порошенка Гонтарєвої (теперішній голова НБУ) та власне Президента Порошенка. Нині ці дві людини несуть повну відповідальність за те, що відбувається на валютному ринку. Таку думку сьогодні, 17 грудня, в коментарі Гал-інфо висловив політолог Віктор Небоженко.

«Новий міністр фінансів жахнеться від того, що твориться і від того куди зникли гроші», - сказав він.

За його словами, може початися протистояння між міністром фінансів та главою НБУ, але за Гонтарєвою стоїть Порошенко, тому, на думку політолога, він не дозволить її образити.

Небоженко переконаний, що саме Нацбанк розхитує валютний ринок.

Водночас, за словами політолога, складається таке враження, що Нацбанк націлений  не на реформи, а на «заробляння грошей».

«При цьому треба розуміти, що уряд без грошей нічого зробити не зможе, натомість стане об'єктом гніву громадян. Якщо так станеться, то Порошенко не зможе залишатися в тіні. Отака дилема.

До того ж сьогодні ми маєму таку унікальну форму самоорганізації населення як Майдан. Люди все розуміють, і вони довели, що можуть дуже швидко самоорганізовуватись. Тому для Яценюка, Порошенка та Гонтарєвої важливо нарешті почати втілювати реформи. Народ довго чекати не буде», - переконаний Небоженко.

На запитання, чи вважає політолог реальною вірогідність чергового Майдану, він відповів: «Думаю так. Є надія на нових, ще не цинічних  народних депутатів, які розуміють, що потрібно апелювати до думки громади. Їм варто сформувати рефораторську позицію і апелювати не до капіталісті-олігархів, а до народу. Інакше може бути новий Майдан, але цього разу зі зброєю».

Також політолог звернув увагу на ситуацію в Росії.

За його словами, Росія зацікавлена, щоб ситуація в Україні була на крок гірша, ніж у них. Окрім того, він наголосив, що багато українських міністерств ще й досі перебувають під контролем російської сторони.

«Нині все залежить від демократичності Порошенка. Він має все пояснювати українцям, щоб вони розуміли, що відбувається. Невміння розмовляти з людьми – це стара помилка і Ющенка, і Януковича. Сьогодні, на жаль, ми бачимо повторення цієї помилки з боку Порошенка. Це він має пояснювати людям те, що відбувається, а не політологи, що кожен раз намагаються зрозуміти, що робить влада», - сказав Небоженко.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ