Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для ЛОР-відділення Львівської першої міської клінічної лікарні придбали сучасне обладнання на більш як 270 тис. грн

У ЛОР-відділенні Львівської першої міської клінічної лікарні ім. Князя Лева надають кваліфіковану медичну допомогу з використанням найсучасніших технологій, методів та прийомів. За кошти спонсорів (75 тис. грн.) було придбано оглядовий лор-комбайн та мікродебрідор. Місто подбало про ендоскопічну стійку, вартістю 200,7 тис. грн., для виконання сучасних малоінвазивних втручань приЛОР-патології. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Зараз ми всі переживаємо дуже важкі часи в нашій країні. Сьогодні суспільство насамперед цікавить ситуація на Сході, тому ми всі наші сили, бажання та стремління скеровуємо власне на те, щоб в країні був спокій. Але в той же час розуміємо, що в нашому місті люди, на жаль, продовжують хворіти, і їм треба надавати допомогу. Тому впродовж року ми займалися і розвитком медицини нашого міста. Ми реалізували декілька проектів за типом державно-приватного партнерства, тобто за рахунок коштів благодійників, спонсорів, позабюджетних надходжень та частково коштів міського бюджету. Один з них ми сьогодні і презентуємо – це модернізація ЛОР-відділення 1-ї міської клінічної лікарні ім. Князя Лева. Ще рік тому це відділення виглядало, як у середині ХХ ст., але завдяки старанням адміністрації лікарні, завідувача відділення безпосередньо, колективу лікарні, ці приміщення відремонтували, поміняли меблі та придбали обладнання.

Міська влада теж допомогла в оновленні відділення. Ми придбали відеостійку, і тепер тут можна оперувати на рівні з європейськими клініками, провідними клініками України. Мешканці сьогодні мають можливість отримати якісну малотравматичну швидку медичну допомогу при патології вуха, горла або носа. Було залучено близько 600 тис. грн. бюджетних коштів: півмільйона на ремонт відділення, 75 тис. грн. на придбання обладнання та 45 тис. грн. на придбання меблів. Міська влада при обмеженому бюджеті спромоглася виділити 200 тис. грн. на придбання відеостійки, яка дозволить лікарям нормально оперувати», - зазначив начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

«З приходом холодів збільшуються ЛОР-патології. Це, насамперед, загострення хронічних ринітів, синуситів, етмоїдитів, часто ускладнених поліпозом, отитів, тонзилітів, фаринголарингітів. У зв’язку з цим, ЛОР-відділення 1 міської клінічної лікарні ім. Князя Лева, завдяки спонсорам і Львівській міській раді, отримало нове обличчя.

Принципова позиція при хірургічних втручаннях – функціональний підхід, що передбачає збереження та, за можливості, відновлення втраченої функції. Отоларингологи виконують малоінвазивні втручання з використанням сучасної апаратури (ендоскоп, мікроскоп). Оглядовий лор-комбайн та мікродебрідор, придбаний за кошти спонсорів, вартістю 75 000 грн., дуже допомагають нашим лікарям при органозберігаючих втручаннях. Такі втручання пацієнти переносять значно легше, процеси загоєння та повернення до нормального життя проходять швидше, ніж при традиційних радикальних втручаннях», - розповідає завідувач ЛОР-відділення 1-ї міської клінічної лікарні ім. Князя Лева Марта Соколовська.

У відділенні виконуються естетичні операції з одночасним відновленням та реконструкцією форми та функції носа.

За кошти спонсорів у 2013-2014 роках у ЛОР-відділенні 1 міської клінічної лікарні ім. Князя Лева проведено ремонт на суму 500 000 грн., а також придбано ліжка та меблі на суму 40 000 грн.

На базі відділення працює міський сурдологічний кабінет.

Лікарі постійно проходять курси підвищення кваліфікації, а також навчаються за кордоном, де засвоюють новітні методики в оториноларингології.

На базі відділення систематично проводяться навчальні семінари поліклінічних лікарів-отоларингологів, з метою підвищення рівня знань та покращення надання медичної допомоги населенню міста.

«Є ще декілька проектів, які ми побачимо вже у наступному році, зокрема модернізація палати інтенсивної терапії інфарктного відділення, проект щодо розвитку паліативної допомоги в 4-й міській клінічній лікарні. Також ми реалізовували багато проектів у Міській дитячій клінічній лікарні, зокрема навчання для персоналу за кордоном, отримання обладнання для хірургічного відділення. Тобто, медична галузь нашого міста розвивається, незважаючи на складну політичну ситуацію в країні, на очевидну економічну та фінансову проблему. І ми з гордістю звітуємо, що за рік в галузі медицини Львова зроблено багато», - додав начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ