Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Залізничники обладнали для бійців АТО вагон-криївку

Вантажний контейнер, який залізничники вагонного депо Здолбунів назвали «криївкою», уже став прихистком для солдатів, які беруть участь у військовій операції на сході України. Він має захистити військових від артобстрілів, а також зручний для обігріву та ночівлі, повідомили в прес-центрі ДТГО «Львівської залізниці».

Зовні звичайний 20-тонний вантажний контейнер не відрізняється від інших, лише має димар та вентиляційні отвори. Всередині ж – це справжня криївка, площею 16 квадратних метрів, оббита деревом, із патріотичними постерами та дитячими малюнками на стінах, вісьмома двоярусними лежаками, пічкою та електропостачанням. Залізничники вирішили допомогти бійцям також і з обігрівом приміщення, тому на схід криївку відправили зі значним запасом готових дров.

За словами начальника вагонного депо Здолбунів Йосипа Гаврищака, таке мобільне помешкання військові планують використовувати на блок-постах, закопуючи у глибокий котлован та, за можливістю, накриваючи залізобетонними конструкціями. На обладнання криївки залізничники витратили близько семи тисяч гривень – придбали труби, дошки та електропроводку. Сам контейнер надало керівництво Оперативного центру «Північ», звідки, власне, і звернулися до залізничників з ідеєю створення такого сховку. 

У співпраці з військовими вагонники зі Здолбунова планують і надалі працювати задля допомоги фронтовикам як із криївками, так і з буржуйками, яких на підприємстві вже виготовили понад п’ятдесят. Роблять переносні печі також і у вагонному депо Клепарів Львівської залізниці – звідси на фронт відправили ще з десяток буржуйок. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ