Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Спецслужби РФ викрали у Криму українського прокурора

Російські спецслужби викрали у Криму працівника Генпрокуратури України, звинувативши його в організації терористичного акту.

Про це Укрінформу повідомили в Управлінні зв'язків із громадськістю та ЗМІ(УЗГЗ) ГПУ.

"5 грудня на тимчасово окупованій території півострова Крим був викрадений працівник Генеральної прокуратури, якого агенти ФСБ РФ звинувачували у організації терористичного акту", - зазначили в УЗГЗ.

Як розповіли у відомстві, заступника начальника відділу ГПУ, який відвідував матір у Бахчисараї, невстановлені особи зняли з потягу Сімферополь-Київ і вивезли у невідомому напрямку.

"Лише 15 грудня стало відомо, що упродовж 10 днів прокурор утримувався у слідчому ізоляторі Сакського відділу поліції, де на нього був складений протокол про начебто скоєне ним адміністративне правопорушення. При цьому до працівника української прокуратури застосовувався психологічний тиск, погрози та фізичне насильство", - заявили у ГПУ.

У СІЗО українця допитували із застосуванням поліграфу працівники ФСБ РФ, обвинувачуючи його в організації терористичного акту наприкінці серпня 2014 року, коли в машині працівника "республіканської прокуратури" знайшли вибухівку. Після 10 днів незаконного арешту працівника ГПУ відпустили.

"У зв’язку з цим, а також іншими схожими випадками, як на тимчасово окупованій території півострова Крим, так і у східних областях України, Генпрокурор Віталій Ярема доручив управлінню внутрішньої безпеки вжити всіх заходів для забезпечення захисту працівників прокуратури від незаконного втручання у службову діяльність, а також фізичного захисту їх та членів їхніх сімей", - поінформували в УЗГЗ.

За даними ГПУ, за час проведення антитерористичної операції від злочинних посягань постраждало 17 працівників прокуратури, троє з них загинуло від рук терористів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ