Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській міськраді закликають оголосити графіки відключень світла

Депутат Львівської міської ради від партії «УДАР» Петро Адамик сьогодні, 18 грудня, під час сесії звернувся до міського голови Львова з пропозицією погодити та оголосити графіки відключень світла, створити комісію по відшкодуванню втрат від хаотичних відключень. Повідомила прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка».

У разі ж невиконання справедливих вимог громади, депутат пропонує ініціювати процедуру реприватизації енергогенеруючих та енергорозподільчих приватних компаній.

Зокрема, депутат відзначив, що з початку грудня в місті хаотично, без попереджень, без будь-яких логічних схем, відключають від електроенергії цілі вулиці та райони.

«Без світла та опалення на невизначений час залишаються житлові масиви, лікарні, школи та дитсадки. Мерзнуть наші діти, під загрозою летальних наслідків опиняються оперовані та хворі, підключені до систем життєзабезпечення. Значні матеріальні втрати несуть мешканці, бо горять електроприлади, та підприємці, бо ламається обладнання. При зниженні температури повітря неминучими наслідками таких дій буде замерзання труб водогонів та центрального опалення. 

Такі дії окремих керівників енергетичної сфери в теперішній час несуть всі ознаки саботажу та диверсійної діяльності», - наголосив депутат.
Петро Адамик запропонував міському голові доручити відповідним департаментам та управлінням Львівської міської ради провести засідання робочої групи з залученням депутатів, представників ПАТ «Львівобленерго», ЛКП «Львівсвітло» з метою мінімізації збитків мешканців міста від хаотичних вимкнень електроенергії.

Також, депутат у своєму зверненні просить, у випадку дійсної необхідності зменшення навантаження споживання електроенергії терміново погодити гнучкий графік відключення енергоємних об’єктів для яких таке відключення може нанести найменшої шкоди. А про усі можливі відключення попереджати заздалегідь.

Окрім цього, у зверненні пропонують створити комісію по відшкодуванню матеріальних втрат населення та господарських суб’єктів від неконтрольованого відключення електроенергії. Надати постраждалим юридичний супровід у судових позовах до відповідальних енергогенеруючих та енергорозподільчих компаній з вини яких виникли ці збитки.

«У випадку невиконання справедливих вимог громади, ініціювати процедуру реприватизації енергогенеруючих та енергорозподільчих приватних компаній, які нанесли значну матеріальну та моральну шкоду мешканцям Львова», - йдеться у зверненні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ