Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Екс-директор ДП «Укрспирт» переховується від слідства, - нардеп

Екс-директор ДП «Укрспирт» Михайло Лабутін переховується від слідства та намагається знищити документацію підприємства та інші докази, що підтверджують його злочинну діяльність. Про це йдеться у зверненні народного депутата, члена політичної партії «ВОЛЯ» Ірини Суслової до міністра МВС Арсена Авакова. Повідомила прес-служба політичної партії «ВОЛЯ».

«Станом на 15 грудня 2014 року Лабутін М.Ю. перебував у лікарні, проте після поширення у пресі інформації про його можливе звільнення з посади директора Державного підприємства «Укрспирт» зник з лікарні та наразі переховується від слідства», - йдеться у зверненні.

Крім цього, зазначає Суслова, за інформацією, яка надійшла від ініціативної групи працівників спиртозаводів, на цей момент «Лабутін вчиняє дії щодо знищення документації ДП «Укрспирт» та інших доказів, що підтверджують його злочинну діяльність».

У зверненні повідомляється, що відносно Лабутіна у Державній фіскальній службі було відкрито два кримінальних провадження. Перше - щодо ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Друге – щодо розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах на суму понад 100 мільйонів гривень.

Крім цього, зазначає нардеп, у МВС відкрито кримінальне провадження щодо розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах на суму понад 300 мільйонів гривень.

За її даними, у листопаді 2014 роки справи були об'єднані в одне кримінальне провадження.

Звертаючись до керівника МВС, вона просить керівника МВС провести ретельну перевірку всіх вищевикладених фактів, вжити належні заходи реагування та притягнути винних осіб до відповідальності у встановленому законом порядку.

Також вона закликає вжити заходів щодо невідкладного обрання до Лабутіна запобіжного заходу, який унеможливить подальше вчинення ним протизаконних дій та знищення доказів, а також оголошення його у розшук.

Нагадаємо, позиція партії «ВОЛЯ» щодо «Укрспирту» полягає в наступному:

По-перше, всі підприємства, на яких виробляється харчовий спирт, повинні залишатися державною монополією.

По-друге, має бути врегульоване законодавче поле, згідно якого податки цих підприємств мають сплачуватися за місцем розташування виробництва - у місцеві бюджети. Так, лише в Івано-Франківській області підприємство до реорганізації в ДП «Укрспирт» перераховувало до місцевого бюджету 100 мільйонів гривень податків.

По-третє, здійснити модернізацію підприємств для того, аби знизити собівартість виробництва. За рахунок цього Україна зможе експортувати продукцію, що принесе у Держбюджет ще додаткові 3,5 - 4 мільярди гривень доходів.

При ефективному господарюванні «Укрспирт» уже зараз може давати близько 1 мільярду гривень доходів до державного бюджету та поповнювати місцеві бюджети, наголошують в партії.

За оцінками Державної фіскальної служби, через махінації на ДП «Укрспирт» у 2013 році держбюджет України недоотримав від трьох до п'яти мільярдів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ