Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Cуспільство

Нацрада дозволила українським каналам тестове мовлення на непідконтрольній Україні території

Низці телерадіоорганізацій дозволено тестове мовлення на непідконтрольній Україні території Донецької і Луганської областей. Повідомлення з сайту Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Тимчасово мовити на непідконтрольній українській владі території Донецької і Луганської областей дозволила 18 грудня Національна рада.

Голова Національної ради Юрій Артеменко поінформував, що до регуляторного органу надійшли звернення Служби безпеки України, Адміністрації Президента України, громадських організацій та телерадіокомпаній щодо протидії інформаційній агресії російських засобів інформації. 

Національна рада зі свого боку робить усе, щоб сприяти мовленню українських телерадіоканалів на окупованих і звільнених територіях. Водночас передавачі та студійні приміщення багатьох телерадіоорганізацій у Луганській та Донецькій областях захоплені бойовиками і знищені. 

Для того, щоб населення регіону було поінформованим про події в Україні, Національна рада ухвалила рішення, яким дозволила низці ТРК вести тестове мовлення на зазначеній території на час проведення антитерористичної операції.

Зокрема, це такі мовники: телеканал «1+1», 5 канал, телеканал «Україна», Радіо 24, «Еспресо ТV» та НТРК «ІРТА».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ