Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Великі продавці одягу призупинили поставки в Росію

Найбільші продавці одягу, взуття і аксесуарів зупинили поставки в Росію через падіння курсу рубля.

Про це повідомляє газета «Slon.ru» з посиланням на «Ведомости».

За інформацією газети, серед компаній, що зупинили поставки в магазини, такі великі гравці як Inditex (Zara, Oysho і Bershka), а також BNS Group, що управляє в Росії мережами Calvin Klein, Armani Jeans, Michael Kors і TopShop.

Генеральний директор BNS Group Денис Богатирьов розповів, що поставки на весну 2015 року мають розпочатися в середині - наприкінці грудня, але компанія відклала їх до кінця 2014 року. Не виключено, що вони поновляться лише в першому тижні 2015 року. За брендом TopShop відвантаження товару тривають, але компанія скоротила їх обсяг.

Інший продавець одягу, що входить в десятку найбільших на російському ринку, повідомив газету, що мережа встигла закупити товар на літо 2015 року і зараз мала замовити одяг на зимовий сезон 2015 - 2016 років. Але не змогла цього зробити. «Ніхто не знає, за яким курсом рахувати», - пояснив рітейлер. 

Зупинені платежі викликали, за його словами, розуміння постачальників, «тому що курс долара і євро нереальний».

У компанії «Кіра Пластініна стиль» закупівлі у постачальників теж зупинені. Керівництво обговорює з ними нові умови, зокрема, ведуться переговори щодо цін поставок одягу.

Переговори щодо цін нині поводить компанія Sela. Представники взуттєвої мережі Zenden повідомили газету, що ряд рітейлерів вже відмовилися від замовленого товару в Китаї.

У Zenden чекають підвищення цін на 30% порівняно з весною 2014 року. Один із продавців одягу низької цінової категорії заявив, що ціни зростуть на 10-15%.

Керуючий директор Esper Group Дарина Ядерна стверджує, що в наступних сезонах очікується скорочення кількості товару, внаслідок чого покупців чекає одноманітність стилю.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ