Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Садочок на Дністерській заберуть в орендарів і повернуть дітям

Управління освіти ЛМР наголошує на тому, що потрібно відновити роботу колишнього дошкільного навчального закладу на вул. Дністерській, 25, у зв’язку з серйозною перевантаженістю у ДНЗ. Зараз приміщення орендує ТзОВ «Доля», якому запропонували взамін інше приміщення, але процедуру має погодити депутатська комісія , повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Садок був переданий ще у 2002 році в оренду ТзОВ «Доля», в 2012 році закінчився термін оренди, але суд подовжив термін до 2022 року. У Львові серйозна проблема з дошкільними навчальними закладами, є бачення громади, яка проживає біля дошкільного навчального закладу і відповідно постало питання, що садок треба відновити, а орендар якого треба виселити,  безперечно, просто так не погоджується вийти з садка, потрібно надати приміщення взамін цього. Є пусте приміщення колишнього ЛКП, правда, меншої площі, десь 600 метрів квадратних. Орендар погоджується перейти в дане приміщення і відповідно це питання обговорюється на рівні депутатських комісій, чекаємо як депутати реагуватимуть - чи погодять надати це приміщення ТзОВ «Доля» чи ні», - зазначила Галина Слічна, в.о. директора департаменту гуманітарної політики.  

Нагадаємо, що ТОВ «Доля» уклало договір оренди на колишній дитячий садочок площею 1205,2 кв. м. на Дністерській, 25 ще у 2002 році терміном на 10 років. У 2012 році орендар хотів продовжити договір ще на 10 років. У березні 2012 року суд задовольнив позов ТОВ «Доля». Львівська міська рада подала апеляцію, проте у вересні апеляційну скаргу за рішенням Апеляційного суду повернули без розгляду. Державний виконавець виніс постанову про примусове виконання рішення і управління уклало договір про внесення змін до договору оренди з ТзОВ «Доля», де визначено термін оренди до квітня 2022 року. Зараз триває дослідження питання можливості звільнення садочка від орендаря.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ