Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Росіяни кинулися забирати гроші із "Сбербанка", - ЗМІ

Один із найбільших банків Росії зіткнувся з масовим відтоком вкладів. У "Сбербанка" зізнаються, що такий ажіотаж для установи небувалий.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на людину, близьку до керівництва "Сбербанка".

"Після підвищення ЦБ ключової ставки населення впало в паніку... Наша банкоматна мережа ніколи не бачила такого трафіку, з таким перевантаженням ми ще не стикалися", - говорить співрозмовник видання.

За його словами, в держбанку "йде масове вилучення грошей з карток і рахунків, на населення так подіяли локальні розсилки і різні чутки про те, що вклади можуть не видати, а картки - заблокувати".

Ці чутки виникають стихійно і контролювати їх неможливо, говорить джерело: "Ми лише видаємо гроші громадянам за їх бажанням".

Про те ж заявив Business FM заступник голови правління "Сбербанка" Станіслав Кузнєцов: через підвищений попит у банкоматах "Сбербанка" періодично закінчуються купюри, завантаження банкоматів йде прискорено.

Вкладники інших банків теж знімають готівку ударними темпами - як валюту, так і рублі, але про масове зняття коштів не говорить ніхто, пишуть "Ведомости". Деякі банки, які здебільшого сильно підвищили ставки, навіть запевняють, що зіткнулися з припливом вкладників.

Раніше російські ЗМІ повідомляли, що банки країни вже почали піднімати ставки за кредитами і вкладами на фоні рішення Банку Росії різко підняти ключову ставку.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ