Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика

Україна погодилась на російських миротворців під егідою ОБСЄ ?

З 28 грудня російські військовослужбовці візьмуть участь у патрулюванні "по всій території ДНР і ЛНР", - відомий журналіст і блогер Андрій Мальгін.

"На жаль, інформація про те, що з 28 грудня російські військовослужбовці візьмуть участь у патрулюванні "по всій території ДНР і ЛНР", підтвердилася: вона розміщена на сайті ОБСЄ. З української сторони цю угоду підписав генерал-майор Размазнін, з російської - генерал-майор Вязников. З домовленістю погодилися представники як ДНР і ЛНР, так і ОБСЄ.

Якщо це дійсно відбудеться, це буде другою за значенням перемогою Путіна в цьому році - після вдалої анексії Криму. Скрізь, де з'являються російські "миротворці", конфлікти не вирішуються, а заморожуються, причому незмінно в інтересах Російської Федерації. Таке положення ми маємо в Осетії і Абхазії, щільно насичених російським військовим контингентом. Те ж саме бачимо на території Молдови. Незважаючи на енергійні заперечення керівництва країни, російські "миротворці" не збираються залишати територію Придністров'я. Вп'ялися, як кліщі. Як інакше це назвати, якщо не окупацією?

Підхід до вирішення конфлікту може бути тільки один: представники російських збройних сил повинні залишити територію України, аж до останнього офіцера і останнього солдата. Якщо потрібні миротворці - візьміть їх в інших державах. Якщо потрібно залучити до переговорів російських військових: ласкаво просимо до Мінська. Ну або зустрічайтеся на кордоні, з російського боку, зрозуміло.

Якось замилилося питання: а що взагалі там роблять російські генерали з генштабу? Чому вони здійснюють інспекційні поїздки уздовж лінії фронту (явно не в інтересах української сторони), чому дають вказівки "ополченцям" (і, напевно, не тільки вказівки)?

ОБСЄ, звичайно, організація гнила, але у керівництва України повинні ж бути мізки якісь.

Легітимізуючи присутність нехай навіть 500 військовослужбовців, ви тут же отримаєте їх 5000. Або 50000. І ніяке ОБСЄ їх кількості не проконтролює, та й не збирається. Кожен російський десантник який загине у бою  тут же перетвориться на віроломно убитого "миротворця". Ну і так далі, подальше уявити неважко.", написав в себе в блозі Андрій Мальгін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ