Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Воно називається "рубль" і вимірюється метрами. Відео

Нову "валюту" вигаданої держави «новоросії» презентували так звані «представники робочої групи з формування фінансової системи днр» в Москві 21 грудня. Про це повідомляє nahnews.com.

"Представник робочої групи" Сергій Данилов повідомив, що перша партія "валюти" була видрукувана в Росії, повідомив Остров.

«Поставлене завдання було не з простих. У Росії всього чотири друкарні, а в Китаї - до 60. Можна було і там надрукувати, з погляду зниження їх собівартості. Про це в майбутньому ми подумаємо. Гроші витрачені цільовим чином», - повідомив він.

За словами Данилова, нова "валюта" - це «розрахунковий знак» - рубль, «як були зайчики в Білорусі, як були купони в Україні».

«Це валюта перехідної системи, щоб людей не травмувати», - підкреслює Данилов.

Повідомляється, що номінали рубля - приблизно такі ж, як в СРСР. На 100-рублевій купюрі з одного боку зображений Георгій Побідоносець, з іншого - двухглавий орел. Віддрукована партія вже є на кордоні з Росією.

«Якщо буде згода від керівництва лнр і днр, вже через три дні рубль "новоросії" можна буде видавати, щоб люди до Нового року могли собі щось купити. Якщо рубль буде запущений в обіг, відразу ж почне роботу і банк Центральний і пошта, і каси на підприємствах, і т.д. Кожній людині буде видаватися певна сума», - зазначає Данилов.

Поки відомо, що нова "валюта" не буде прив'язана до долара або російського рубля. За одними даними, її прив'яжуть до цінності вироблених в Донбасі товарів і послуг. За іншими - до золота.

Реакція терористів «днр» Олександра Захарченко і «лнр» Ігоря Плотницького на повідомлення про наявність видрукуваної партії нової валюти поки не відома.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ