Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

В. о. прокурора області зустрівся з Автомайданом у справі підпалу бази БМОП «Беркут»

Сьогодні, 22 січня, у прокуратурі Львівської області в.о. прокурора Львівської області Володимир Поліщук та начальник управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури області Андрій Гнатів провели зустріч з активістами всеукраїнської громадської організації «Автомайдан», повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Під час зустрічі громадськість поінформовано про хід розслідування обставин підпалу приміщення бази БМОП «Беркут» 20 лютого цього року.

Зокрема, як відзначив виконувач обов’язків прокурора Львівської області, на цей час тривають відповідні оперативно-розшукові заходи з метою встановлення місцезнаходження одного з керівників БМОП «Беркут», якому 3 листопада слідчі прокуратури, отримавши результати пожежно-технічної експертизи та інші достатні докази, оголосили підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.2 ст.194, ч.3 ст.365 КК України - умисне знищення та пошкодження чужого майна шляхом підпалу, вибуху, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах та спричинило загибель двох людей та перевищення влади і службових повноважень.

Крім цього, у межах розслідування вказаного кримінального провадження, були виявлені порушення вимог Закону України «Про міліцію» та відомчих нормативних актів, допущені 8 працівниками БМОП «Беркут» під час подій 20 лютого. Відтак, прокуратурою Львівської області 25 та 26 листопада було скеровано 2 подання на адресу керівництва ГУ МВС України у Львівській області з вимогою притягнути згаданих осіб до суворої дисциплінарної відповідальності.

За наслідками розгляду подання 6 службовців звільнено із займаних посад із притягненням до дисциплінарної відповідальності, ще 2 – звільнено з органів внутрішніх справ.

Під час зустрічі в.о. прокурора Львівської області Володимир Поліщук відповів на запитання активістів Автомайдану, пообіцявши й надалі максимально широко інформувати громадськість з приводу розслідування у згаданому резонансному кримінальному провадженні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ