Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Радехівському районі ведеться незаконний видуботок металу під виглядом рекультивації сміттєзвалища

У Радехівському районіна старому сміттєзвалищіпід виглядом рекультивації ведеться незаконний видобуток металу. Цей метал сюди 30-40 років тому завезли як відходи з Радехівського ремонтно-механічного заводу. Про це, сьогодні, 26 грудня, під час прес-конференції повідомив депутат Львівської обласної ради Петро Федашко.

За його словами, метал добувають на глибині 4-7 метрів. Відтак, є велика загроза, що така «технологія» призведе до забруднення ґрунтових вод.

«Сміттєзвалище близько 20 років було засипане землею і вже поросло деревами, проте невідома фірма і невідомо, на яких умовах, проводить там рекультивацію. На місці робітники не могли надати жодної документації, проте зізнались, що добувають там метал», – сказав Петро Федашко.

Він зазначив, що скерував відповідні депутатські запити виконавчій владі району та міському голові Радехова Ніні Загиней. На запит надійшла відповідь від голови міста, що рекультивація сміттєзвалища планувалась ще з 2006 року, проте міська влада не мала потрібних на це 11 млн 940 тис. 815 грн.

«Враховуючи те, що у бюджеті міської ради таких коштів ніколи не було і немає, виконавчим комітетом було прийнято рішення №109 від 17.06.2014 р. про надання дозволу ТзОВ «Захід Вторметал» на проведення земляних робіт на недіючому сміттєзвалищі з подальшою підготовкою земельної ділянки для посіву трав та висадки дерев», – йдеться у відповіді.

Водночас заступник голови департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Ганна Башта повідомила, що 15 грудня у департаменті сформували робочу групу з представників влади та громадськості, щоб перевірити факти про незаконну роботу на сміттєзвалищі.

«Робоча група прибула на сміттєзвалище та підтвердила, що там проводяться роботи, які зовсім не схожі на рекультивацію. На місці працювали два екскаватори, які рили котловани завглибшки 5-6 м», – сказала заступник голови департаменти екології та природних ресурсів.

За її словами, нині департамент вимагає від фірми, яка проводить ці роботи, надати повну інформацію про себе та про кваліфікацію працівників, а також про наявність досвіду таких робіт.

Фото з vgolos.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ