Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській області на території військової частини незаконно розкрадають металобрухт

У Радехівському районі на території покинутої військової частини, що між селами Новий Витків та Корчин, невідома фірма незаконно вивозить металобрухту - під виглядом рекультивації. Про це, сьогодні, 26 грудня, під час прес-конференції повідомив депутат Львівської обласної ради Петро Федашка.

За його словами, територія старої військової частини на цей час не належить жодній державній структурі.

«Тут були демонтовані балістичні ракети. На сьогодні ця територія не передана у власність власність жодній державній структурі, а значить уже розгромлені приміщення нікому не належать. Тому ними зацікавились комерційні організації зі всієї України, щоб начебто провести рекультивацію, а все насправді заради металобрухту»,– сказав Петро Федашка.

Депутат зазначив: «Мені відомо, що голова РДА Радехівського району безпідставно надав письмову згоду на проведення робіт в цій військові частині на безоплатній основі. Водночас, як мені відомо, підприємство «Захід Вторметал» надало іншу пропозицію: рекультивація і плюс в бюджет району 150 тис. грн, проте його не допустили до виконання робіт».

Він додав, що звертався з листами до нардепа Степана Кубіва, начальника управління СБУ У Львівській області Віктора Андрейчука, начальника ГУ УМВС України у Львівській області Дмитра Загарії. Однак, за його словами, на місцевому рівні ні прокуратура, ні міліція, ні місцева влада не реагують на ці факти.

Воднораз присутній на прес-конференції  начальник відділу захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері прокуратури Львівської області Василь Гайворон повідомив, що 15 грудня було зареєстровано кримінальне провадження в цій справі, займається справою слідчий міліції, оскільки це сфера їх компетенції.

Також він зазначив: «На сьогодні до прокуратури не надходило жодних звернень від департаменту екології та природних ресурсівЛьвівської облдержадміністрації щодо рекультивації військової частини».

Прокурор запевнив, що прокуратура сприятиме розслідуванню цієї справи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ