Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Непідконтрольні території Донбасу віддано в користування бандитам, – Денис Казанський

«У мене таке враження, що вже досягнуто домовленості, за якими непідконтрольні території Донбасу віддано в користування бандитам. Отож, найближчим часом контроль над ними не буде відновлено, бо наразі вже не стоїть такого завдання», – зазначив відомий блогер з Донецька Денис Казанський, відповідаючи на запитання «Гал-Інфо» щодо сценаріїв розвитку кризи на Донбасі.

 Денис Казанський висловив переконання, що Донбас перетворюється на ще одне Придністров’я. Офіційного визнання «республіки», ясна річ, не відбудеться, але певна форма відносин із нею встановиться.

«Донбас, очевидно, залишиться в зоні гривні. Така собі держава в державі. У певному сенсі я навіть розумію, чому прийнято таке рішення. Для України сьогоднішній Донбас – це головний біль», – сказав блогер.

На думку Дениса Казанського, статус-кво однаково вигідний і керівництву «ДНР» і владі України. «Це взаємовигідна схема. Для держави це вигідно, бо можна купувати вугілля, метал тощо і при цьому не повертати у регіон кошти у вигляді дотацій, не платити зарплату. Держава економить на пенсіях, інших соціальних виплатах. Діє за законами вільного ринку. А місцеві угруповання цілком і безмежно експлуатують місцеве населення, що фактично гарує на шахтах, у школах, в лікарнях за їжу. Регіон розграбовується, звідти вивозиться увесь метал, вугілля», – відзначив блогер.

«На кордоні України та «ДНР» коїться цілковите свавілля. Це «чорна діра», де панує контрабанда. В обох напрямках провозиться все, що завгодно. Бойовики уже зрозуміли, що їх не будуть атакувати, тому ліквідували значну частину блокпостів. У Донецьк можна легко заїхати й виїхати. Легкові машини навіть не зупиняють. Перевіряють тільки вантажівки», – резюмував Денис Казанський.

Фото: kadievka.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ