Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Cуспільство  |  Здоров'я

В Українському домі розпочалася конференція «Розвиток, стандартизація та впровадження тактичної медицини в Україні»

19 січня в Українському домі розпочалася конференція «Розвиток, стандартизація та впровадження тактичної медицини в Україні», організована ініціативою «Захист патріотів» та Світовим Конгресом Українців. Конференція триватиме три дні й включатиме в себе круглі столи, панельні дискусії, роботу в секціях. Повідомила Українська інформаційна служба.

Сьогодні відбулося урочисте відкриття заходу, на який завітали керівники міністерств, військових відомств, дипломатичних установ.

Виступаючи з вітальним словом, координатор ініціативи «Захист патріотів» доктор Уляна Супрун нагадала про річницю початку активної, бойової фази Революції Гідності, і, пригадуючи події 2014 року, наголосила, що на початку силового протистояння на Майдані, а потім – в Криму й в АТО, українські медики не знали, як надавати першу необхідну допомогу в умовах ведення бойових дій:

«Тому нашим обов’язком стало почати навчання з надання такої допомоги за стандартами НАТО. Наші курси відвідали 12 157 вояків, працівників силових відомств, волонтерів-медиків. На потреби воякам було передано 9764 аптечки IFEC, якими користуються армії країн-членів Північно-Атлантичного Альянсу».

Уляна Супрун наголосила, що Україна зараз захищає свою соборність і незалежність, а водночас і європейську, західну цивілізацію, борючись з пропутінськими терористами і додала, що між ісламістським рухом «Талібан», проти якого воювали країни НАТО з 2001 року, і «ДНР-ЛНР» треба ставити знак «дорівнює».

СКУ не забуває про традиції УПА Наливайченко

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко наголосив, що на початку подій в Криму і Донбасі українське військо воювало практично без зброї, була відсутня і належна система медичної допомоги.

«Завдяки профільному комітету Верховної Ради під потреби військової медицини незабаром буде підведена належна законодавча база», – повідомив керівник СБУ і зазначив, що гуманітарна ініціатива СКУ буде партнером Служби.

Валентин Наливайченко вручив Уляні Супрун нагороду від СБУ, наголосивши, що Світовий Конгресу Українців не забуває традиції Української Повстанської Армії.

Міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі висловив захоплення боротьбою українського народу за свою свободу і за свободу демократичної Європи і наголосив, що свого часу Грузія, зіткнувшись з агресією Росії в 2008 році, також мала потребу в належній тактичній медицині, пристосованій до умов ведення бойових дій. Міністр додав, що МОЗ докладає зусиль для ефективної підготовки медичного персоналу, який працює з учасниками АТО.

Перетворимо Україну з держави-бандита на державу-сервіс Богомолець

Народний депутат України Ольга Богомолець презентувала учасникам конференції проект Військово-медичної доктрини України. Особливістю доктрини є те, що вона передбачає залучення кожного дієздатного громадянина в організації оборони України (як військової, так і цивільної), психологічне тестування і фаховий відбір людей, які можуть брати участь в бойових діях, впровадження занять з військової медицини у ВНЗ, в школах, відновлення уроків патріотизму тощо.

«Наша задача – мінімізувати втрати і зберегти здоров’я захисників України. На жаль, нинішня система державного управління вимагає безліч непотрібних бюрократичних узгоджень, які стають на перешкоді нашим ініціативам. Але ми зробимо все, аби перетворити Україну з держави-бандита на державу-сервіс», – підсумувала Ольга Богомолець.

Також до учасників конференції зверталися заступник Міністра оборони Петро Мехед, посол Канади в Україні Роман Ващук, представники Нацгвардії, волонтери. З обіду конференція продовжить свою роботу по секціях, а в середу передбачається ухвалення підсумкової Резолюції.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ