Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Цінності мають бути важливішими за економічні інтереси, - Порошенко

"Цінності мають бути важливішими за економічні інтереси". Про це Президент Петро Порошенко зазначив в статті в німецькому виданні Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Повідомила прес-служба Президента.

Глава держави наголосив, що гібридна війна, яку веде Росія проти України, вплинула на українську націю, Європу та світоустрій. «Українцям досі складно збагнути, що в центрі Європи можуть бути військовополонені , зважаючи на те, що ми мали так багато уроків 20-го століття, яке було однією з найкривавіших епох в історії людства. Ключовий урок, що цінності мають бути важливішими за економічні інтереси», - підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави наголосив, що українці платять дуже високу ціну, захищаючи свою Батьківщину в боротьбі проти агресора. «Лише коли ви зустрічаєтеся очима з тими, хто зараз на передовому фронті боротьби за демократію та людську гідність, можна по-справжньому зрозуміти твердість українського народу в утвердженні миру», - додав Петро Порошенко. Президент наголосив, що першим кроком на шляху урегулювання ситуації має стати визнання та виконання всіма сторонами Мінських домовленостей. «Відсутність відповідальності у дотриманні зобов 'язань неминуче підриває мирний процес, тим самим наражаючи території в центрі Європи на продовження кровопролиття, розширення тероризму і поширення нестабільності», - зазначив Петро Порошенко.

Президент закликав європейців продовжити і посилити підтримку України. Він подякував Німеччині та особисто німецькому Канцлеру Ангелі Меркель за зусилля по встановленню миру в Україні. «Європа має об'єднатися навколо двох простих ідей. По-перше, цінності не продаються, і ми повинні зробити все необхідне, щоб захистити їх. По-друге, лише спільно демократичні нації можуть захистити свободу нинішнього і майбутніх поколінь людства для життя без страху, без загрози тероризму», - наголосив Петро Порошенко і додав: «Ми в цьому питанні азом, ми - Європа, а разом ми непереможні».

Президент зазначив, що український народ відданий демократичним зобов’язанням у питаннях свободи слова, громадянського суспільства та з повагою ставиться до своїх національних меншин. Українців об’єднує спільне прагнення в реформуванні країни, особливо боротьбі з корупцією. «Боротьба з корупцією-це умова нашого подальшого успіху проведення реформ, пов'язаних з бізнес-кліматом, верховенством закону та прозорості в державному секторі. Це наріжний камінь у побудові нової України», - наголосив Президент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ