Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Сьогодні в Маріуполі повинні відновити подачу тепла у будинки, які попали під обстріл, – Донецька ОДА

«У Маріуполі постраждало від обстрілів 55 багатоповерхових будинків, більшість із них залишилися без вікон. Сьогодні вибиті шибки позакривали поліетиленом, аби можна було відновити подачу тепла. Комунальні служби обіцяли, що до вечора закінчать роботи», – повідомив у коментарі «Гал-інфо» заступник начальника Управління інформаційної політики Донецької ОДА Ілля Суздалєв.

За словами чиновника, в місті немає паніки, мешканці допомагають одне одному повернутися до звичайного життя.

«Головне, що у місті немає паніки. Сьогодні впродовж дня мешканці мікрорайону, який потрапив під обстріли, наводили лад. З інших районів міста приїхали волонтери, які допомагали їм повернутися до звичайного життя. Активно працювали комунальні служби. Рятувальники здійснили обхід кожної квартири у розстріляних будинках, щоб зафіксувати пошкодження й визначити обсяг збитків, скласти перелік необхідних відновлювальних робіт», – сказав представник прес-служби.

Ілля Суздалєв повідомив, що сьогодні у місті відбулося засідання штабу оборони Маріуполя, участь в якому взяв голова Донецької ОДА Олександр Кіхтенко. На засіданні йшлося про відновлення об’єктів, які постраждали внаслідок обстрілу. За приблизними підрахунками розмір збитків становить 100 млн грн, з них лише на засклення вікон потрібно 11 млн грн..

Працівник Управління зазначив, що сьогодні до вечора комунальні служби обіцяли закрити вибиті шибки поліетиленом й подати в будинки тепло.

«Першочергові заходи, які у цей час вживають комунальні служби, скеровані на відновлення подачі тепла у квартири. В мікрорайоні постраждало 55 багатоповерхових будинків, більшість із них залишилися без скла. Промислові комбінати міста виділили поліетилен, щоб терміново закрити вибиті вікна й відновити подачу тепла у квартири. Обіцяли, що сьогодні до вечора мають подати тепло», – сказав Ілля Суздалєв.

Чиновник зазначив, що значну частину коштів на проведення відновлювальних робіт зголосилися взяти на себе промислові підприємства Маріуполя; частину має виділити міська рада з бюджету міста.

«Я не можу говорити за уряд, бо не володію такою інформацією. А щодо місцевого рівня, то, по-перше, серйозно допомагають місцеві промислові підприємства – «Азовсталь», Комбінат ім. Ілліча. Відгукуються й інші підприємства. По-друге, готується позачергова сесія міської ради, на якій буде розглянуте питання виділення коштів. Зокрема, імовірно буде прийняте рішення щодо надання допомогти сім’ям загиблих та постраждалим. Скоріш за все міська рада візьме на себе видатки на лікування постраждалих», – повідомив Ілля Суздалєв.

Чиновник відзначив, що в Інтернеті поширюються пропагандистські байки, нібито обстріл здійснювався українськими збройними силами, але всі в Маріуполі розуміють, звідки насправді летіли снаряди.

«Сьогодні російська пропаганда розповсюджує байки, нібито українці мають нову зброю, нібито снаряди в польоті здатні розвертатися на 130 градусів і влучати в об’єкти з іншого боку, ніж той, звідки первісно летіли. Тобто летить з української території, а прилітає нібито з окупованої. Ми бачили, що ці байки поширюються в Інтернеті. Але не треба бути великим фахівцем у військовій справі, щоб зрозуміти, звідки насправді стріляли. Ми були сьогодні на місці обстрілів, були в одній з багатоповерхівок, в яку на сьомий поверх влетів снаряд, знищивши квартиру. Вікна знищеної квартири чітко виходять у напрямку Новоазовськ – Таганрог. Тому кожна людина при здоровому глузді може розсудити, звідки прилетів снаряд. Це видно і за формою та розташуванням воронок. В деяких місцях стирчать залишки снарядів», – підсумував чиновник. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ